Διευρύνεται το κατηγορητήριο εναντίον του Γ. Παπακωνσταντίνου

21:38 6/6/2013 - Πηγή: OnlyCY

Επέκταση του κατηγορητηρίου εναντίον του Έλληνα πρώην Υπουργού Οικονομικών Γιώργου Παπακωνσταντίνου, με το αδίκημα της απιστίας στην υπηρεσία σε βαθμό κακουργήματος, αναφορικά με την υπόθεση της λίστας Λαγκάρντ, ενέκρινε σήμερα η Ολομέλεια της Βουλής των Ελλήνων σε μυστική ψηφοφορία, με 234 ψήφους υπέρ, 21 κατά και 7 παρών.

Ο ίδιος ο κ. Παπακωνσταντίνου στην ομιλία του ενώπιον της Ολομέλειας του Σώματος έκανε

λόγο για«επιλεκτικές διαρροές» από την Εξεταστική Επιτροπή της Βουλής, που είχαν στόχο όπως υποστήριξε να ενοχοποιηθεί αποκλειστικά ο ίδιος, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι «κάποιοι στην κυβέρνηση θεωρούν ότι διασύροντας έναν άνθρωπο που σε σημαντικό βαθμό συμβόλισε την προηγούμενη κυβέρνηση, θα μπορέσουν να ξεγελάσουν την κοινωνία, θα μπορέσουν να την κάνουν να ξεχάσει το γεγονός ότι εφαρμόζουν σε πιο σκληρή εκδοχή αυτά που μέχρι τις περυσινές εκλογές κατήγγειλαν, θα το βρουν μπροστά τους».
Ο κ. Παπακωνσταντίνου χαρακτήρισε τη διαδικασία «πολιτικό παιχνίδι» λέγοντας ότι «όσο και αν βολεύει η δική μου εξόντωση δεν είμαι βολική περίπτωση. Δεν έχω σκιές στη ζωή μου, δεν έδωσα δικαιώματα σε θέματα διαφάνειας, δεν έχω κάνει ούτε μισό ρουσφέτι, δεν είχα πάρε δώσε, δεν προσπορίστηκα ποτέ τίποτα, δεν έχω δυσθεώρητο πόθεν έσχες, μόνο χρέη έχω».

Ο κ. Παπακωνσταντίνου έστρεψε τα πυρά του και εναντίον των διαδόχων του λέγοντας ότι «από τη στιγμή που δημοσιοποιήθηκε η επιστολή των Γάλλων παρακολούθησα με κατάπληξη τις αντιδράσεις του κ. Διώτη και του κ. Βενιζέλου. “Αν ήξερα το πώς ήρθε η επιστολή θα την χειριζόμουν διαφορετικά”, λέει ο ένας. “Ουδέποτε ενημερώθηκε ο κ. Βενιζέλος…” ακούμε από το ΠΑΣΟΚ» και πρόσθεσε «γιατί τα στοιχεία αυτά παραδόθηκαν από τον κ. Διώτη στο διάδοχό μου Υπουργό Οικονομικών και μετά καταχωνιάστηκαν σε ένα συρτάρι επί 16 ολόκληρους μήνες; Ποιον κοροϊδεύουμε εδώ πέρα;».

Keywords
Τυχαία Θέματα