Διεθνής διάσκεψη για την ασφάλεια πτήσεων στην Κύπρο

19:16 29/5/2012 - Πηγή: OnlyCY

Με τη συμμετοχή 180 συνέδρων από 17 χώρες και έξι διεθνείς οργανισμούς, πραγματοποιείται στις 31 Μαΐου – 1 Ιουνίου στη Λευκωσία, διεθνής διάσκεψη για την Ασφάλεια Πτήσεων, που διοργανώνει το ”Iδρυμα Ασφάλειας Πτήσεων/ ΝΑ Ευρώπης – Μ. Ανατολής – Κύπρου (FSF-SEC )” .

Σύμφωνα με ανακοίνωση,

τις εργασίες της διάσκεψης θα κηρύξει ο Υπουργός Συγκοινωνιών και Εργων Ευθύμιος Φλουρένζου και ο Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Πολιτικής Αεροπορίας ( ECAC ) Catalin Radu.

Στη διάσκεψη θα συμμετάσχουν πέραν των 180 ατόμων από 17 χώρες και έξι διεθνείς οργανισμούς, μεταξύ των οποίων και οι εκπρόσωποι του Διεθνούς Οργανισμού Πολιτικής Αεροπορίας (ICAO), της Ευρωπαϊκής Ενωσης, του EUROCONTROL, της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Αεροδρομίων, του Διεθνούς Οργανισμού Ναυτιλίας, του Διεθνούς Οργανισμού Τελωνείων, του Οργανισμού Ασφάλειας Μεταφορών των ΗΠΑ και άλλοι.

Όπως αναφέρεται, στη διάσκεψη θα παρουσιαστούν οι τελευταίες εξελίξεις στον τομέα της ασφάλειας και προστασίας των επιβατών, των αεροσκαφών, και των αεροδρομίων, από παράνομες και τρομοκρατικές ενέργειες.

Κατά τη διάρκεια της εναρκτήριας τελετής, το FSF-SEC θα απονείμει τιμητική πλακέτα εις μνήμην των θυμάτων της αεροπορικής τραγωδίας της HELIOS, ο θάνατος των οποίων έγινε η αιτία να υιοθετηθεί ένας μεγάλος αριθμός συστάσεων για βελτίωση της ασφάλειας πτήσεων.

Την πλακέτα θα παραλάβει ο Πρόεδρος της Επιτροπής συγγενών Νικόλας Γιασουμής.

Στο επίσημο δείπνο στις 20.00 στις 31 Μαΐου, θα υπογραφεί Μνημόνιο Συνεργασίας μεταξύ του Ιδρύματος Ασφάλειας Πτήσεων και του Ρουμανικού Αεροναυτικού Συνδέσμου. Επίσης, θα απονεμηθεί το ετήσιο βραβείο για συμβολή στη βελτίωση της ασφάλειας πτήσεων στον Πρόεδρο της ECAC Catalin Radu.

Keywords
Τυχαία Θέματα