Διακαναλική συνέντευξη της Ντόρας Μπακογιάννη ενόψει εκλογών

16:44 30/4/2012 - Πηγή: OnlyCY

Καταστροφή για τη χώρα χαρακτήρισε η Πρόεδρος της Δημοκρατικής Συμμαχίας Ντόρα Μπακογιάννη, το ενδεχόμενο νέων εκλογών, λίγο μετά την 6η Μαϊου, εξαπολύοντας την ίδια ώρα σφοδρή επίθεση σε ΠΑΣΟΚ, Νέα Δημοκρατία και στα κόμματα της αριστεράς.

Σε διακαναλική συνέντευξη η κ.

Μπακογιάννη χαρακτήρισε «αδιόρθωτους» τους κυρίους Σαμαρά και Βενιζέλο, καθώς προχωρούν, όπως είπε, σε προεκλογικές εξαγγελίες ανάλογες του «λεφτά υπάρχουν», που είχε πει ο πρώην πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου πριν τις εκλογές του 2009.

Για τα κόμματα της αριστεράς και πολιτικές δυνάμεις από άλλους χώρους η κ. Μπακογιάννη είπε ότι αυτοπροσδιορίζονται ως αντιμνημονιακοί, μιλώντας για «ανέφικτες λύσεις».
Μίλησε για «συγκλίσεις Τσιπροκαμμένων» που θα μετατρέψουν την Ελλάδα σε «Β. Κορέα», αναφέροντας ότι οι «παρδαλές λύσεις με συνεργασία των άκρων είναι επικίνδυνες».

Χαρακτήρισε το ΣΥΡΙΖΑ «την πιο συντηρητική και οπισθοδρομική δύναμη στην Ελλάδα, χωρίς καμία εποικοδομητική πρόταση» ενώ κατηγόρησε το ΚΚΕ ότι «βάζει το ΠΑΜΕ να κλείνει λιμάνια και επιχειρήσεις και αντιτίθεται σε κάθε λογική μεταρρύθμισης, προς τη σωστή κατεύθυνση».

Παρουσιάζοντας τις θέσεις της Δημοκρατικής Συμμαχίας, η κ. Μπακογιάννη τόνισε ότι πρόκειται για το μοναδικό κόμμα που δηλώνει ευθαρσώς έτοιμο να συμμετάσχει σε κυβέρνηση συνεργασίας στη βάση ενός συγκεκριμένου πολιτικού προγράμματος με σαφές περιεχόμενο και επέμεινε ότι οι κυβερνήσεις συνεργασίας είναι αναγκαίες.

Χαρακτήρισε το κόμμα της «δύναμη σταθερότητας-αντίβαρο λογικής στον ακραίο λαϊκισμό» σημειώνοντας ότι αυτή τη στιγμή η Ελλάδα «έχει ανάγκη να ξεκαθαρίσει την ευρωπαϊκή της προοπτική και να μείνει στο ευρώ» προχωρώντας σε διαρθρωτικές αλλαγές, σε σταθερό φορολογικό σύστημα, το οποίο θα συνεισφέρει και στην αύξηση των επενδύσεων που τόσο έχει ανάγκη η χώρα.

«Πρέπει να πούμε στους Έλληνες τι θα γίνει αύριο» υπογράμμισε η Πρόεδρος της Δημοκρατικής Συμμαχίας, επισημαίνοντας ότι η κρίση δεν επιτρέπει λαϊκισμό και δημαγωγίες.

Η πρόεδρος της Δημοκρατικής Συμμαχίας τάχθηκε υπέρ της μείωσης του αριθμού των βουλευτών, των μισθών και των συντάξεών τους, καθώς και των αποζημιώσεων των κομμάτων, αλλά και υπέρ της άμεσης προώθησης της ιδιωτικοποίησης όλων των κρατικών επιχειρήσεων ιδιαίτερα εκείνων των υπηρεσιών του κράτους που αφορούν σε επιχειρηματική δραστηριότητα.

Απαντώντας σε όσους υποστηρίζουν ότι η αξιοποίηση των πλουτοπαραγωγικών πηγών της ελληνικής ΑΟΖ μπορεί να δώσει άμεση διέξοδο στο πρόβλημα του χρέους, υπενθύμισε ότι η Κύπρος θα εισπράξει το πρώτο της ευρώ από την αξιοποίηση του εθνικού της πλούτου, το 2016, πολλά χρόνια μετά την ανακήρυξη της ΑΟΖ της.

Μιλώντας για τη λαθρομετανάστευση, η Πρόεδρος της Δημοκρατικής Συμμαχίας είπε ότι αντιμετωπίζεται μόνο μέσα από ένα σοβαρό ευρωπαϊκό πρόγραμμα, στο οποίο σημαντικό ρόλο θα διαδραματίζει και η ΕΕ.

Η κ. Μπακογιάννη υποστήριξε ότι κατά την παραμονή της στο υπουργείο Εξωτερικών, είχε επιτευχθεί μια πρώτη συμφωνία με την Τουρκία να φιλοξενήσ

Keywords
Τυχαία Θέματα