Διαφήμιζαν βρεφονηπιακό σταθμό με την… φωτογραφία δολοφονημένου παιδιού

09:19 17/7/2013 - Πηγή: OnlyCY

Μια απίστευτη γκάφα που θα τη θυμάται για όλη του τη ζωή έκανε ένας γραφίστας στη Γαλλία.

Έφτιαξε μια διαφήμιση για τον βρεφονηπιακό σταθμό του Φεστιβάλ Τζαζ του Μοντρέ, αλλά χρησιμοποίησε μια φωτογραφία ενός τετράχρονου παιδιού ο οποίος είχε βρεθεί δολοφονημένος το 1984 στο Βοζ.

Όπως ήταν φυσικό η γκάφα προκάλεσε πολλές αντιδράσεις και ξύπνησε μνήμες στους γονείς του Γκεργκορί οι οποίοι ζήτησαν να αποσυρθεί αμέσως η διαφήμιση από τις εφημερίδες και απαίτησαν επιστολή συγνώμης από τους διοργανωτές, προκειμένου

να μην κινηθούν δικαστικά ζητώντας αποζημίωση.

Οι διοργανωτές μετά έτρεχαν να μαζέψουν τα ασυμμάζευτα. Υποστήριξαν ότι η γκάφα του γραφίστα οφείλεται στο γεγονός ότι ο ίδιος είναι ξένος- και κατά συνέπεια αγνοούσε την υπόθεση- ενώ η φωτογραφία που επέλεξε για τη διαφήμιση ήταν θολή, με αποτέλεσμα να μην αναγνωρίσει τον Γκρεγκορί ο αρχισυντάκτης της εφημερίδας που τη δημοσίευσε.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η υπόθεση ήταν μία από τις συγκλονιστικότερες των τελευταίων δεκαετιών στη Γαλλία και ακόμα παραμένει ανεξιχνίαστη.

Το παιδί βρέθηκε νεκρό στις 16 Οκτωβρίου 1984 σε ένα ποτάμι σε απόσταση 7 χλμ. από το σπίτι των γονιών του. Λίγες ώρες νωρίτερα, ένα άγνωστο άτομο είχε τηλεφωνήσει στις αρχές αναφέροντας το έγκλημα. Την επομένη, ο πατέρας του 4χρονου έλαβε μια ανώνυμη, απειλητική επιστολή. Το ζεύγος Βιλμέν λάμβανε επί χρόνια ανώνυμες απειλητικές επιστολές και ποτέ δεν έλυσαν το μυστήριο με τη δολοφονία του παιδιού τους.

Keywords
Τυχαία Θέματα