ΔΕΟΚ: Απεμπλοκή Λιμανιού Λ/κας από ‘ενιαία ανάπτυξη’

19:51 13/4/2014 - Πηγή: OnlyCY

Η ΔΕΟΚ καλεί το Δήμαρχο Λάρνακας, το Δημοτικό Συμβούλιο και την Επιτροπή Ανάπτυξης της πόλης να απεγκλωβίσουν επιτέλους, όπως αναφέρει, “το λιμάνι Λάρνακας από την πολύχρονη αδράνεια και υπανάπτυξη εν ονόματι του απραγματοποίητου ‘ονείρου’ για ενιαία τουριστική ανάπτυξη λιμανιού και μαρίνας”.

Σημειώνει ότι στην κοινή συνεδρία του Δημοτικού Συμβουλίου με την Επιτροπή Ανάπτυξης Λάρνακας μετά την συνάντηση με τον πρόεδρο της Δημοκρατίας την Πέμπτη 10 Απριλίου για το θέμα της παραχώρησης χώρου στις εταιρείες

NOBLΕ και ΕΝΙ για σκοπούς διευκόλυνσης ερευνών και εξορύξεων στην κυπριακή ΑΟΖ, η ΔΕΟΚ ζήτησε από τις αρχές της πόλης να αποφασίσουν:

- άμεση απεμπλοκή του λιμανιού από την αδιέξοδη και ανέφικτη ενιαία ανάπτυξη λιμάνι-μαρίνα- χερσαίο παραλιακό μέτωπο
- άμεση προώθηση της αναβάθμισης και επέκτασης της μαρίνας και εξωραϊσμού ανάπτυξης του χερσαίου χώρου ανεξάρτητα από το λιμάνι
- σύστασης κοινής επιτροπής Υπουργείου Συγκοινωνιών, Δήμου Λάρνακας και Αρχής Λιμένων για στρατηγικό σχεδιασμό της ανάπτυξης/ αξιοποίησης του λιμανιού με μικτή χρήση, αποκλείοντας βαριά βιομηχανική, οχληρή ή και ρυπογόνο χρήση.

Η ΔΕΟΚ, στην ανακοίνωση της αναφέρει ότι απαιτεί από τις αρχές της πόλης να “τερματίσουν την δογματική αρνητική στάση σε όποιες ενέργειες ή και αποφάσεις της Λυβέρνησης και της Αρχής Λιμένων που μπορούν να φέρουν νέες εταιρείες και εργασίες στο λιμάνι δημιουργώντας άμεσα νέες θέσεις εργασίας αλλά και νέες προοπτικές επιβίωσης του λιμανιού μας”.

Ήρθε η ώρα, προσθέτει, να επαναπροσδιορίσουν, κράτος και δημοτικές αρχές, το ρόλο του λιμανιού με ρεαλισμό και μοναδικό στόχο την ανάκαμψη, ανάπτυξη και δημιουργία ποιοτικών θέσεων εργασίας και αύξηση της απασχόληση στο λιμάνι Λάρνακας. Δεν επιτρέπεται, συνεχίζει, να εκδιώκονται εταιρείες άμεσης εμπορικής ενεργειακής χρήσης του λιμανιού σε μια πόλη με τόσο ψηλή ανεργία.

Πρέπει επίσης, σημειώνει, να επιδιώξουν την γρήγορη αναβάθμιση επέκταση της μαρίνας και του περιβάλλοντα χερσαίου χώρου.

Τέλος, η ΔΕΟΚ συμφωνεί με την απογοήτευση και την αγανάκτηση των αρχών της πόλης για αποφάσεις που πήρε η Κυβέρνηση ερήμην της πόλης και για την άρνηση να απαιτήσει από τις εταιρείες ενέργειας (NOBLE), περιβαλλοντική μελέτη για την έστω και προσωρινή χρήση του λιμανιού για τις δραστηριότητες τους.

Keywords
Τυχαία Θέματα