Δεν τίθεται στο περιθώριο η γεωργία, απαντά ο Αναπληρωτής Εκπρόσωπος στο ΑΚΕΛ

16:50 19/7/2013 - Πηγή: OnlyCY

Με κανένα τρόπο δεν τίθεται στο περιθώριο ο γεωργικός τομέας με την απόφαση για αναστολή της λειτουργίας του Τμήματος Αναδασμού για ένα χρόνο, υπογραμμίζει σε γραπτή του δήλωση ο Αναπληρωτής Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Βίκτωρας Παπαδόπουλος.

Στη γραπτή απάντήσή του προς το ΑΚΕΛ για το θέμα, ο κ. Παπαδόπουλος αναφέρει πως “η Κυβέρνηση έθεσε ως προτεραιότητα της την επανεκτίμηση των αξιών ακινήτων και γης για σκοπούς φορολογίας ακίνητης περιουσίας ως άμεση και επιτακτική υποχρέωση που απορρέει από το Μνημόνιο με την Τρόικα και ως εκ τούτου αποφάσισε όπως αναστείλει τη λειτουργία του Τμήματος Αναδασμού για ένα χρόνο, ώστε να ενισχυθεί η σημαντική αυτή προσπάθεια του Κτηματολογίου με έμψυχο υλικό”.

Ο κ. Παπαδόπουλος υπογραμμίζει πως με κανένα τρόπο δεν τίθεται στο περιθώριο με την απόφαση αυτή ο γεωργικός τομέας. “Αντιθέτως, και με τις επιπρόσθετες χρηματοδοτήσεις που εξασφάλισε η Κυβέρνηση από την ΕΕ στο πλαίσιο του συγχρηματοδοτούμενου Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης, κατέστησε ξανά δυνατόν την επανεκκίνηση του Προγράμματος για τη γεωργία ύψους 40 εκ. ευρώ μόνο για το 2013″, προσθέτει.

Σημειώνει πως η Κυβέρνηση θεωρεί ότι το Τμήμα Αναδασμού είναι σημαντικό εργαλείο για την αγροτική ανάπτυξη και για αυτό μόλις ολοκληρωθεί η καταγραφή των νέων αξιών ακινήτων και γης το Τμήμα θα συνεχίσει κανονικά τη λειτουργία του.

Keywords
Τυχαία Θέματα