Δεν θέλουμε μια ‘γερμανική Ευρώπη’, διαμηνύει ο Σόιμπλε

14:57 21/7/2013 - Πηγή: OnlyCY

Δεν θέλουμε μια γερμανική Ευρώπη, δηλώνει ο Γερμανός ΥΠΟΙΚ Βόλφγκανγκ Σόιμπλε σε άρθρο του σε έξι ευρωπαϊκές εφημερίδες.

Απορρίπτοντας τις κατηγορίες που θέλουν τη Γερμανία να επιδιώκει να κυριαρχήσει μονομερώς στην Ευρώπη, ο κ. Σόιμπλε αναφέρει ότι Ευρώπη σημαίνει ισότιμη συμβίωση των κρατών της.

Ο Γερμανός Υπουργός διευκρινίζει

ότι η χώρα του αναγνωρίζει την ιδιαίτερη ευθύνη, στην οποία θα πρέπει να ανταποκριθεί εξαιτίας της ευρωπαϊκής δημοσιονομικής κρίσης, ωστόσο αναλαμβάνει αυτή την ευθύνη στο πλαίσιο της συνεργασίας με τους εταίρους της.

Ο κ. Σόιμπλε αναφέρεται στις επιτυχίες των Ευρωπαίων στα συμφραζόμενα της αντιμετώπισης της κρίσης, υπογραμμίζοντας τις θεσμικές βελτιώσεις, που όπως λέει αυξάνουν την πιθανότητα συνετής δημοσιονομικής διαχείρισης.

Τονίζει τη σημασία των μηχανισμών αντιμετώπισης της κρίσης, χωρίς ωστόσο να αγνοήσει τις αρνητικές πλευρές, που είναι μια ευρείας έκτασης αβεβαιότητα των λαών και μια νεολαία που σε κάποιες περιοχές της Ευρώπης διαπιστώνει ότι έχει λιγότερες ευκαιρίες.

Σε αυτά τα συμφραζόμενα ο ρόλος της Γερμανίας αντιμετωπίζεται αντιφατικά. Από την μία της επιρρίπτεται ότι «θέλει να διαμορφώσει κατά το πρότυπό της την Ευρώπη και έτσι ηγεμονεύει, ενώ από την άλλη της επιρρίπτεται ότι αρνείται να ηγηθεί και αυτό σε βάρος της Ευρώπης», υπογραμμίζει, μεταξύ άλλων ο κ. Σόιμπλε.

Keywords
Τυχαία Θέματα