Δεν συζήτησαν ονόματα για τις προεδρικές ΕΔΕΚ και Οικολόγοι

19:32 15/5/2012 - Πηγή: OnlyCY

Δεν συζητήθηκαν οποιαδήποτε ονόματα υποψηφίων για τις προεδρικές εκλογές στη σημερινή συνάντηση ΕΔΕΚ –Οικολόγων, στο πλαίσιο της προσπάθειας των κομμάτων του ενδιάμεσου χώρου για συνεργασία, δήλωσε ο Πρόεδρος του Κινήματος Γιαννάκης Ομήρου ύστερα από συνάντηση που είχε το απόγευμα στα γραφεία της ΕΔΕΚ με αντιπροσωπεία των Οικολόγων.

Και από τις δύο πλευρές επαναβεβαιώθηκε

η δέσμευση στο χρονοδιάγραμμα που τέθηκε για τα τέλη Μαΐου για κατάληξη στο όνομα του υποψηφίου, με τον Πρόεδρο της ΕΔΕΚ να ανακοινώνει ότι μετά την επίτευξη αυτού του στόχου, το κόμμα του δεν πρόκειται να έχει συναντήσεις από μόνο του με άλλα πολιτικά κόμματα και ότι οι συναντήσεις θα είναι πλέον κοινές.

Η ΓΓ των Οικολόγων Ιωάννα Παναγιώτου ανέφερε ότι το Κίνημα είναι επικεντρωμένο στο να πετύχει η προσπάθεια που είναι σε εξέλιξη, υπενθυμίζοντας όμως παράλληλα ότι στις 27 Μαΐου συνέρχεται η Κεντρική Επιτροπή του Κινήματος και εκεί θα πρέπει να ληφθούν αποφάσεις.

Ο κ. Ομήρου στις δηλώσεις του είπε ότι αντηλλάγησαν απόψεις για την προσπάθεια που είναι σε εξέλιξη στον ενδιάμεσο χώρο, με στόχο τη διαμόρφωση μιας εναλλακτικής πρότασης εξουσίας στη βάση μιας πολιτικής διακήρυξης και συμφωνίας για το πρόσωπο/φορέα που θα εκφράσει κατά τρόπο αξιόπιστο και νικηφόρα αυτή την δημοκρατική, εναλλακτική πρόταση εξουσίας.

Επανέλαβε ότι αυτή η πρόταση εξουσίας βασίζεται σε δύο πυλώνες, με πρώτο τη διαμόρφωση μιας καινούργιας εθνικής στρατηγικής σε ό,τι αφορά το Κυπριακό και τη διαχείρισή του, που όπως είπε, «τα τελευταία τέσσερα χρόνια οδηγήθηκε σε αδιέξοδα ασφαλώς λόγω της τουρκικής κακοπιστίας, αδιαλλαξίας και στρεψοδικίας, αλλά δυστυχώς η δική μας πλευρά βρέθηκε σε χειρότερη θέση από ό,τι βρισκόταν όταν ξεκινούσαν οι διαπραγματεύσεις λόγω της λανθασμένης στρατηγικής και τακτικής που ακολουθήθηκε από τον Πρόεδρο Χριστόφια».

Ο κ. Ομήρου είπε ότι άκουσε με μεγάλο ενδιαφέρον και κατανόηση τις απόψεις των Οικολόγων σε ό,τι αφορά την ανάγκη επιτάχυνσης της διαδικασίας της συνδιαβούλευσης και συμφώνησε ότι εντός των χρονικών ορίων που έχουν τεθεί, δηλαδή μέχρι τέλος Μαΐου, θα πρέπει οριστικά «να έχουμε καταλήξει και σε ό,τι αφορά την υποψηφιότητα».
Είπε ότι στη συνάντηση συζητήθηκαν και θέματα διαδικασιών για την επιλογή της υποψηφιότητας, όπως προτάθηκε από το Κίνημα Οικολόγων.

«Θέλω να εκφράσω την σταθερή μου αισιοδοξία ότι θα υπάρξει ολοκληρωμένη κατάληξη, η οποία θα συσπειρώσει ευρύτατες λαϊκές δυνάμεις, όχι μόνο τις λαϊκές δυνάμεις που εκφράζονται μέσα από τα τέσσερα κόμματα του ενδιάμεσου χώρου, αλλά και τους ανέντακτους πολίτες, που απέχουν από τις εκλογικές αναμετρήσεις των τελευταίων χρόνων, την κοινωνία των πολιτών, σωματεία και οργανώσεις που καθημερινά απευθύνονται σε εμάς γιατί θέλουν ειλικρινά να συμπαραταχθούν σε αυτή την προσπάθεια, η οποία στοχεύει στην εξυπηρέτηση των συμφερόντων του λαού και του τόπου», δήλωσε ο κ. Ομήρου.

Η κ. Παναγιώτου από την πλευρά της είπε ότι η πρωτοβουλία για συναντήσεις γίνεται γιατί οι Οικολόγοι πιστεύου

Keywords
Τυχαία Θέματα