Δεν σχολιάζει τις πληροφορίες για κούρεμα του κυπριακού χρέους το ΔΝΤ

08:27 21/12/2012 - Πηγή: OnlyCY

Το ΔΝΤ αποφεύγει να σχολιάσει δημοσιεύματα που το φέρουν να ζητά «κούρεμα» του κυπριακού χρέους και στα επανειλημμένα αιτήματα δημοσιογράφων, το γραφείο του εκπροσώπου του έστειλε δήλωση που είχε κάνει ο Τζέρι Ράις στις 13 Δεκεμβρίου.

«Οι συζητήσεις μεταξύ των κυπριακών αρχών, του ΔΝΤ και των Ευρωπαίων εταίρων συνεχίζονται, για τον προσδιορισμό μιας χρηματοπιστωτικής λύσης για τη χώρα που θα είναι συμβατή με ένα βιώσιμο επίπεδο χρέους. Δεν

αναμένουμε οι συζητήσεις να ολοκληρωθούν αυτό το χρόνο».

Πάντως για το θέμα αυτό δηλώσεις προς το πρακτορείο Dow Jones έκανε ο διευθύνων σύμβουλος του Διεθνούς Χρηματοπιστωτικού Ινστιτούτου (IIF) Hung Tran, ο οποίος αφού επισημαίνει πως το μεγαλύτερο μέρος των κυπριακών ομολόγων βρίσκεται στα χέρια ντόπιων χρηματοπιστωτικών ιδρυμάτων, προειδοποιεί ότι πιθανό «κούρεμα» θα είχε άμεση επίπτωση στις ανάγκες για ανακεφαλαιοποίηση και θα οδηγούσε σε «οικονομική εξάρθρωση».

«Θα πρέπει να αποφευχθεί γιατί θα διατάραζε παρά θα σταθεροποιούσε την κατάσταση», είπε, εκτιμώντας ότι το κούρεμα θα προκαλούσε αναταραχή και στην υπόλοιπη Ευρωζώνη.

Keywords
Τυχαία Θέματα