Δεν ψάχνουμε μια συμφωνία «ό,τι να ναι», δηλώνει ο Έρογλου

17:39 13/3/2014 - Πηγή: OnlyCY

Δεν ψάχνουμε μια συμφωνία «ό,τι να ναι», αλλά μια συμφωνία που θα επιτύχει τη διάρκεια των Τ/κ σε αυτά τα εδάφη, δήλωσε ο Τ/κ ηγέτης, Ντερβίς Έρογλου σε συνάντησή του με τη συντονιστική επιτροπή συνδέσμων συνταξιούχων τις ευαισθησίες των οποίων – είπε – για το Κυπριακό και την οικονομία, αντικρίζει με κατανόηση.

Ο πρόεδρος της επιτροπής μίλησε για προϋποθέσεις που δεν μπορούν να εγκαταλειφθούν για μια συμφωνία στο Κυπριακό και αφορούν την πολιτική ισότητα, τη δικοινοτικότητα, τη διζωνικότητα και τις εγγυήσεις της Τουρκίας και όχι η συμφωνία να γίνει η αιτία να χάσουν

οι Τ/κ τα σπίτια και τα εδάφη τους.

Οι ευαισθησίες σας με ικανοποιούν ιδιαίτερα, δήλωσε ο Ντερβίς Έρογλου λέγοντας πως από τις αξίες που είναι προτεραιότητα, είναι το μέλλον του «λαού» σε συνθήκες ασφάλειας. «Όσο προχωρούν οι διαπραγματεύσεις μπορεί να προκύψουν κάποια προβλήματα. Μπορεί να υπάρξουν κάποιοι τομείς που δεν θα μπορέσει να επιτευχθεί συμφωνία. Θα μου είναι πολύ ευχάριστο εν καιρώ να τα μοιράζομαι αυτά μαζί σας».
Δεν θα του είναι ευχάριστο, πρόσθεσε να θέσει ενώπιον του «λαού» μια συμφωνία που δεν θα μπορεί να υιοθετηθεί να γίνει αποδεκτή και πριν φτάσουμε στο επίπεδο των δημοψηφισμάτων θα ενημερώνει συνεχώς – είπε – την κοινή γνώμη και θα αξιολογούν μαζί πού πηγαίνουν, σε ποιο σημείο πρέπει να σταθούν.

Οι υπερβολικές απαιτήσεις της ε/κ πλευράς θα συνεχιστούν, όπως και πριν, υποστήριξε ο κ. Έρογλου. «Σε αυτό το σημείο είναι πολύ σημαντικό για μένα να μοιραστώ μαζί σας κάποια θέματα και να καθορίσω ανάλογα βήματα». Στο τέλος, είπε, ο τ/κ «λαός» μπήγοντας τα νύχια του σε αυτά τα εδάφη συνέχισε τον αγώνα του που τον έφερε μέχρι τις μέρες μας και αναφέρθηκε σε γεωγραφία που δημιουργήθηκε το 1974 και κατοχύρωσε – όπως είπε – τη διζωνικότητα. Αυτή η διζωνικότητα και οι δύο «λαοί» είναι πολύ σημαντική γι’ αυτούς, είπε.
Στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων, συνέχισε ο Τ/κ ηγέτης, έχουν παρακαθίσει με καλή πρόθεση για μια συμφωνία, αλλά όχι για μια συμφωνία «ό,τι να ‘ναι».

Εξάλλου, αργότερα σε συνάντησή του με το σύνδεσμο των Βρετανών που διαμένουν στα κατεχόμενα, ο Ντερβίς Έρογλου εξέφρασε ικανοποίηση για την ύπαρξη ενός τέτοιου συνδέσμου, τις κοινωνικές του εκδηλώσεις και άλλες δραστηριότητες.
Είναι πολύ ωραίο, πρόσθεσε, που οι υπήκοοι ξένων χωρών, οι οποίοι κατοικούν ιδιαίτερα στην περιοχή της κατεχόμενης Κερύνειας μπορούν να συνεργαστούν και συνδέονται με τον ντόπιο πληθυσμό κάτω από έναν σύνδεσμο. Ο ίδιος, είπε, επιδοκιμάζει το να πηγαίνουν και να ζουν στα κατεχόμενα υπήκοοι διαφόρων χωρών τους οποίους – είπε – βλέπει ως φίλους και όχι ως ξένους και θεωρεί πολύ ωραίο πράγμα τη συνεργασία μαζί τους.

Ο πρόεδρος του συνδέσμου Βρετανών στο ψευδοκράτος, Ισίκ Μουχτάρογλου ενημέρωσε για το διοικητικό συμβούλιό τους, λέγοντας ότι μέλη είναι οι Βρετανοί που μένουν στα κατεχόμενα, ξένοι από άλλες χώρες, αλλά και Τ/κ. Το διοικητικό τους συμβούλιο, ανέφερε, αποτελείται από πέντε Τούρκους και πέντε αγγλόφωνους.

Keywords
Τυχαία Θέματα