Δεν εγκαταλείπεται η ανέγερση νέας Δημοτικής Αγοράς στη Λάρνακα

09:52 16/1/2014 - Πηγή: OnlyCY

Κονδύλι ύψους 50 χιλιάδων ευρώ που αφορά την ετοιμασία των όρων εκδήλωσης ενδιαφέροντος για την ανέγερση της νέας Δημοτικής Αγοράς στο κέντρο της Λάρνακας, προβλέπεται στον προϋπολογισμό ανάπτυξης του Δήμου για το 2014.

Όπως δήλωσε στο ΚΥΠΕ ο Δήμαρχος Λάρνακας Ανδρέας Λουρουτζιάτης «το συγκεκριμένο ποσό, που είναι ουσιαστικά συμβολικό, συνιστά πολιτική δήλωση ότι το σημαντικό αυτό έργο, για ανέγερση

της νέας Δημοτικής Αγοράς της πόλης, δεν εγκαταλείπεται».

Ανέφερε ακόμα ότι «λόγω της μεγάλης οικονομικής κρίσης που μαστίζει την Κύπρο είναι μηδαμινό το επενδυτικό ενδιαφέρον για ανέγερση και διαχείριση της Δημοτικής Αγοράς. Ταυτόχρονα ούτε ο Δήμος Λάρνακας ούτε το κράτος έχουν τη δυνατότητα να διαθέσουν 14 περίπου εκατομμύρια ευρώ που απαιτούνται για την υλοποίηση του έργου».

Ο κ. Λουρουτζιάτης σημείωσε πως τα σχέδια για τη νέα Δημοτική Αγορά της Λάρνακας παρουσιάστηκαν το καλοκαίρι του 2011 και το Δημοτικό Συμβούλιο αποφάσισε την έναρξη διαδικασίας αναζήτησης στρατηγικού επενδυτή για κατασκευή και διαχείριση του έργου με τη μέθοδο BOT.

Υπενθυμίζεται ότι ο σχεδιασμός του έργου που θα πραγματοποιηθεί στο κέντρο της Λάρνακας, δηλαδή εκεί όπου λειτουργούσε πριν από 15 περίπου χρόνια η παλιά Δημοτική Αγορά της πόλης, προβλέπει τη δημιουργία είκοσι καταστημάτων, καταστήματα αναψυχής, εκθεσιακό χώρο και χώρο στάθμευσης.

Με βάση τα σχέδια, τα είκοσι καταστήματα τοποθετούνται στο ισόγειο με κυκλικό τρόπο ώστε να δημιουργείται μια περίβλεπτη συνθήκη θέασης των πάγκων με τα προϊόντα. Στον όροφο της αγοράς βρίσκονται όλα τα καταστήματα αναψυχής και ο εκθεσιακός χώρος.

Τα καταστήματα χωροθετήθηκαν με τέτοιο τρόπο που να έχουν πανοραμική θέα, τόσο στο εσωτερικό της αγοράς όσο και στην πόλη. Το έργο περιλαμβάνει επίσης νέο Δημοτικό Χώρο Στάθμευσης χωρητικότητας 286 αυτοκινήτων σε εφαπτόμενο κτίριο, ενώ ο σχεδιασμός του πολυώροφου χώρου βασίζεται στην ιδέα των σπαστών επιπέδων (split levels).

Keywords
Τυχαία Θέματα