Δεν δίνουν πίσω τη Μόρφου και το Βαρώσι

13:05 11/10/2011 - Πηγή: OnlyCY

 Δεν τίθεται θέμα συμπερίληψής της Μόρφου και του Βαρωσιού στις εδαφικές  αναπροσαρμογές, δήλωσε, όπως γράφουν σήμερα οι τ/κ εφημερίδες, ο λεγόμενος  υπουργός εξωτερικών των κατεχομένων Χουσεΐν Οζγκιουργκιούν.

Σύμφωνα με τον τ/κ Τύπο, ο Οζγκιουργκιούν εξέδωσε γραπτή δήλωση, στην οποία  υποστηρίζει ότι η αναφορά του Προέδρου Χριστόφια για επιστροφή της Μόρφου και  του Βαρωσίου υπό ε/κ διοίκηση σχετίζεται με τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει ο  Πρόεδρος στο εσωτερικό μέτωπο.

Προσθέτει ότι η τ/κ πλευρά δεν αποδέχτηκε και ούτε θα αποδεχτεί όρους στη διαδικασία

των διαπραγματεύσεων και δηλώνει ότι οι δύο πλευρές συμφώνησαν να συζητήσουν στο τέλος για τους χάρτες και τα ποσοστά εδαφικής αναπροσαρμογής.

Ισχυρίζεται περαιτέρω ότι «οι μονόπλευρες και παράνομες» έρευνες στην Ανατολική Μεσόγειο οφείλονται στην προσπάθεια του Προέδρου να επανακτήσει την υποστήριξη του λαού και προσθέτει ότι για την τουρκική πλευρά δεν αποτελούν έκπληξη οι ”υπέρμετρες απαιτήσεις” του Προέδρου Χριστόφια στο Κυπριακό.

Εκφράζει την πεποίθηση ότι ο Πρόεδρος δεν θα θυσιάσει την διαδικασία των διαπραγματεύσεων στον βωμό της εσωτερικής πολιτικής και ότι θα αποφύγει δηλώσεις και ενέργειες που τις δυναμιτίζουν.

Keywords
Τυχαία Θέματα