Δεν αποκλείουν τη λήψη απεργιακών μέτρων οι δάσκαλοι

09:37 13/10/2012 - Πηγή: OnlyCY

Δεν αποκλείουν τη λήψη απεργιακών μέτρων οι δάσκαλοι, ως αντίδραση για τα μέτρα για την οικονομία.
Αποφάσισαν να μην προσέλθουν στο διάλογο για τον κατάλογο των διοριστέων και την αξιολόγηση των εκπαιδευτικών.
Ο Πρόεδρος της ΠΟΕΔ Φίλιος Φυλακτού δήλωσε ότι η οργάνωση έχει αποφασίσει ότι σε αυτή την κρίσιμη περίοδο δεν θα προχωρήσει σε συζήτηση άλλων θεμάτων, αλλά θα αναλωθεί στα κρίσιμα ζητήματα της οικονομίας.
Την ερχόμενη Τετάρτη θα πραγματοποιηθεί η παγκυπρια συνέλευση των μελών της ΠΟΕΔ, κατα την οποία η ηγεσία της θα ζητήσει εξουσιοδοτήση για κλιμάκωση των μέτρων.

Στη

διάρκεια της συνάντησής τους με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, οι συντεχνίες προσπάθησαν έντονα για διάσωση βασικών εργατικών ωφελημάτων.

Σύμφωνα με πληροφορίες του ΡΙΚ οι προσπάθειες των Συντεχνιών, επικεντρώθηκαν στη διάσωση των συντάξεων των εργαζομένων, αντιπροτείνοντας ως φόρμουλα αντί των αποκοπών στους μισθούς που θα επηρεάσουν τις συντάξεις, να υπάρξουν έκτακτες εισφορές.

Ωστόσο, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, η τρόικα αντιδρά σε κάτι τέτοιο, ζητώντας μόνιμα μέτρα.
Οι συντεχνιακοί επέμειναν σε αύξηση του ποσού του μισθού που δεν θα υποστεί οποιασδήποτε αποκοπή, από τα χίλια ευρώ στα χίλια-πεντακόσια.
Θετικά φαίνεται να αντιμετωπίζεται η εισήγηση των συντεχνιών για σύσταση Ειδικής Επιτροπής που θα εξετάσει διάφορες προτάσεις για τα συνταξιοδοτικά δικαιώματα.
Οι Συντεχνίες ζητούν νέα εξέταση της περίπτωσης των χαμηλοσυνταξιούχων των Κοινωνικών Ασφαλίσεων.

Keywords
Τυχαία Θέματα