Δεκαέξι νεκροί από επίθεση σε προάστιο της Δαμασκού

11:53 13/12/2012 - Πηγή: OnlyCY

Δεκαέξι άνθρωποι σκοτώθηκαν και περισσότεροι από 25 τραυματίστηκαν, ανάμεσά τους γυναίκες και παιδιά σε επίθεση με παγιδευμένο αυτοκίνητο στην πόλη Κατάνα, 25 χιλιόμετρα νοτιοδυτικά της Δαμασκού, μετέδωσε η λιβανική τηλεόραση al-Manar.

Η Κατάνα είναι μια από τις πόλεις και τα προάστια από τα οποία οι δυνάμεις του προέδρου αλ Ασαντ προσπαθούν να απωθήσουν τους αντάρτες.

Η επίθεση σημειώνεται μια ημέρα μετά την έκρηξη

τριών βομβών στο συριακό υπουργείο Εσωτερικών με αποτέλεσμα να σκοτωθούν πέντε άνθρωποι.

Εν τω μεταξύ, την Τετάρτη αμερικανός αξιωματούχος δήλωσε ότι το συριακό καθεστώς εξαπέλυσε πυραύλους Σκουντ κατά θέσεων των ανταρτών που μάχονται να εκδιώξουν τον πρόεδρο Μπασάρ αλ Ασαντ. «Πύραυλοι Σκούντ έπεσαν στη Συρία», δήλωσε ο αξιωματούχος στο Γαλλικό Πρακτορείο, ζητώντας να τηρηθεί ο όρος της ανωνυμίας του.

Η επίσημη αμερικανική διπλωματία είχε προηγουμένως αναφέρει ότι το συριακό καθεστώς χρησιμοποιεί «βλήματα» εναντίον της εξέγερσης, χωρίς να επιβεβαιώσει ή να διαψεύσει την πιθανότητα τα αποκαλούμενα βλήματα να είναι πύραυλοι Σκουντ. «Δεν είμαι σε θέση να επιβεβαιώσω τι είδους πυύραυλοι είναι, αλλά απλώς ότι βλέπουμε τώρα χρήση βλημάτων», δήλωσε η εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, Βικτόρια Νιούλαντ, όταν ρωτήθηκε σχετικά με ένα άρθρο των New York Times στο οποίο αμερικανοί αξιωματούχοι κατηγορο

Keywords
Τυχαία Θέματα