Χρονιά λύσης του Κυπριακού το 2013, λέει ο Κουτσιούκ

22:05 14/5/2013 - Πηγή: OnlyCY

Ο λεγόμενος πρωθυπουργός Ιρσέν Κουτσιούκ σε συνέντευξη του στον παράνομο Μπαϊράκ είπε πως κατά τη συνάντηση του με τον Βοηθό Υφυπουργό Εξωτερικών των ΗΠΑ και υπεύθυνο για το Κυπριακό στο Στέιτ Ντιπάρτμεντ Ερικ Ρούμπιν διαπίστωσαν ότι θα υπάρξει αυξημένη διπλωματική κινητικότητα στο Κυπριακό μετά τις 29 Μαΐου.

Όπως μεταδίδεται από τα κατεχόμενα, ο κ. Κουτσιούκ ανέφερε ότι ο κ. Ρούμπιν θα βρίσκεται στην Κύπρο

στις 29 Μαΐου, ενώ ο Τούρκος Πρωθυπουργός Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν θα συναντηθεί με τον Αμερικανό Πρόεδρο Μπαράκ Ομπάμα τις προσεχείς ημέρες και αναμένεται να θέσει και το Κυπριακό.
Ο “πρωθυπουργός” του ψευδοκράτους είπε ότι κατά τις επαφές του στις ΗΠΑ έκανε ξεκάθαρο ότι οι διαπραγματεύσεις στο Κυπριακό πρέπει να επαναρχίσουν χωρίς περαιτέρω καθυστέρηση.

Όπως μεταδίδεται από τα κατεχόμενα, ο κ. Κουτσιούκ κατά την επίσκεψη του στις ΗΠΑ παρευρέθηκε σε συζήτηση στρογγυλής τραπέζης στο Washington Institute, και είπε ότι η ΕΕ πρέπει να πιέσει τους Ελληνοκύπριους για λύση και πως το 2013 πρέπει να είναι χρονιά λύσης του Κυπριακού.

Αναφερόμενος τέλος στους υδρογονάνθρακες στην ΑΟΖ της Κυπριακής Δημοκρατίας, ανέφερε πως “το φυσικό αέριο δεν μπορεί να στέλλεται στην Ευρώπη χωρίς την Τουρκία”.

Keywords
Τυχαία Θέματα