Χρ. Στυλιανίδης: Καμία συναλλαγή στο θέμα παραίτησης Δημητριάδη

16:37 12/3/2014 - Πηγή: OnlyCY

Καμία συναλλαγή δεν υπήρξε σε ό,τι αφορά το θέμα της παραίτησης του Πανίκου Δημητριάδη, δήλωσε σήμερα ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Χρήστος Στυλιανίδης, χαρακτηρίζοντας αβάσιμους και αστήριχτους τους όποιους ισχυρισμούς περί του αντιθέτου.

Ανέφερε παράλληλα για το θέμα της αποζημίωσης του κ. Δημητριάδη, ότι είναι σαφής η θέση του Υπουργού Οικονομικών ότι «ναι η διαδικασία όπως τελικά διακανονίστηκε και κατέληξε αυτή η όλη συμφωνία βασίζεται αποκλειστικά και μόνο στο θέμα του συμβολαίου».

Σε δηλώσεις του σήμερα στο Προεδρικό για

το θέμα, ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος επανέλαβε ότι ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας σε αυτό το πολύ κρίσιμο θέμα για την οικονομία και τον τόπο, ενεργώντας αποκλειστικά και μόνο με βάση το δημόσιο εθνικό συμφέρον και το συμφέρον της οικονομίας του τόπου προχώρησε στην αποδοχή της οικειοθελούς παραίτησης του Πανίκου Δημητριάδη από τη θέση του Διοικητή της Κεντρικής Τράπεζας.

«Δεν υπήρξε καμία συναλλαγή, οι όλοι ισχυρισμοί είναι αβάσιμοι και αστήριχτοι» τόνισε, ενώ σε ό,τι αφορά την αποζημίωση είπε ότι στο πενταετές συμβόλαιο του κ. Δημητριάδη το οποίο υπογράφηκε από την προηγούμενη κυβέρνηση, υπήρχαν πολύ μεγαλύτερες αποζημιώσεις λόγω πενταετούς θητείας, προσθέτοντας ότι σε όλα αυτά τα συμβόλαια υπάρχει αυτό το ενδεχόμενο.

Σημείωσε παράλληλα ότι οι ισχυρισμοί ότι η Κυβέρνηση ενήργησε με σκοπιμότητες συναλλαγής, ειδικά αυτή τη στιγμή μετά και από τη συνεννόηση με την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, δημιουργούν αρνητικές εντυπώσεις στο εξωτερικό.

«Θα θέλαμε να υπομνήσουμε ότι μια χώρα η οποία τράβηξε τόσα πολλά αυτή την περίοδο για το συγκεκριμένο θέμα θα ήταν καλύτερα για όλους μας να είμαστε πολύ πιο υπεύθυνοι» είπε, σημειώνοντας πως «είναι ώρα αυτό το θέμα να λήξει έτσι ώστε να μην επιτρέπουμε σε κανένα να τραυματίζει το κύρος της χώρας μας».

«Το συμφέρον του τόπου επέβαλλε και επιβάλλει αυτή η απόφαση μετά την οικειοθελή παραίτηση του κ. Δημητριάδη να ειδωθεί αποκλειστικά και μόνο με εθνικό φακό» τόνισε.

Ερωτηθείς κατά πόσο το συμβόλαιο του κ. Δημητριάδη προνοούσε αποζημίωση ακόμα και στην περίπτωση οικειοθελούς παραίτησης, ο κ. Στυλιανίδης είπε ότι είναι σαφής η θέση του Υπουργού Οικονομικών ότι «ναι η διαδικασία όπως τελικά διακανονίστηκε και κατέληξε αυτή η όλη συμφωνία βασίζεται αποκλειστικά και μόνο στο θέμα του συμβολαίου».

Ερωτηθείς τέλος κατά πόσο ζητήθηκε από τον κ. Δημητριάδη όπως γίνει έμβασμα σε τράπεζα του εξωτερικού, ο κ. Στυλιανίδης είπε ότι αυτό δεν έχει καμία σχέση με τα περιοριστικά διατάγματα που ήδη υπάρχουν στο χρηματοπιστωτικό τομέα.

Keywords
Τυχαία Θέματα