Χρ. Ερωτοκρίτου: Δεν εξέπληξαν κανέναν η απόφαση και τα κίνητρα των Κενεβέζου, Πετρίδη και Φωτίου

17:44 10/3/2014 - Πηγή: OnlyCY

Η απόφαση των κυρίων Κενεβέζου, Πετρίδη και Φωτίου για αποχώρηση από το ΔΗΚΟ δεν εξέπληξε κανέναν, ούτε και τα κίνητρά τους, δήλωσε η Εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος Χριστιάνα Ερωτοκρίτου.

Σε δηλώσεις της νωρίς το απόγευμα, και ερωτηθείσα τί θα σημαίνει για το ΔΗΚΟ τυχόν παραμονή τους στο κυβερνητικό σχήμα σε σχέση με την Κυβέρνηση, η κ. Ερωτοκρίτου

είπε πως είναι εξόφθαλμο ότι «θα είναι μια εχθρική κίνηση προς το ΔΗΚΟ».

«Από εκεί και πέρα ας μην μπούμε σε εικασίες. Θα αναμένουμε να δούμε τι θα γίνει με τον ανασχηματισμό και όταν, και εφόσον και εάν υπάρξει κάποια εξέλιξη, τότε θα τοποθετηθούμε», ανέφερε.

Η κ. Ερωτοκρίτου είπε πως «οι κύριοι Κενεβέζος, Πετρίδης, και Φωτίου επέλεξαν δρόμους προσωπικούς και όχι δρόμους κοινού αγώνα με τα μέλη και τους ψηφοφόρους του ΔΗΚΟ. Η απόφασή τους για αποχώρηση από το ΔΗΚΟ δεν εξέπληξε κανέναν. Ούτε και τα κίνητρά τους».

Σημείωσε πως «το Δημοκρατικό Κόμμα δεν είναι οι πολιτειακοί ή οι κρατικοί αξιωματούχοι. Το Δημοκρατικό Κόμμα είναι ο κόσμος του, δηλαδή οι χιλιάδες μέλη και ψηφοφόροι του που από το 1976 υπερασπίζονται τις διαχρονικές θέσεις και αρχές του κόμματος και προασπίζονται τα συμφέροντα της Κυπριακής Δημοκρατίας και του κυπριακού ελληνισμού».

Ερωτηθείσα εάν αυτή η συμπεριφορά τους θέτει εκτός κόμματος, η κ. Ερωτοκρίτου απάντησε: «Έχουν παραιτηθεί από το Δημοκρατικό Κόμμα. Άρα προς το παρόν δεν τίθεται θέμα να θέσουν τους εαυτούς τους εκτός κόμματος. Έχουν υποβάλει τις παραιτήσεις τους από το Δημοκρατικό Κόμμα».

Κληθείσα να πει αν ο όρος που χρησιμοποιήθηκε περί αναστολής της ενεργούς συμμετοχής τους στο ΔΗΚΟ υπάρχει στο Καταστατικό του κόμματος, η κ. Ερωτοκρίτου είπε πως δεν υπάρχει, ούτε υπάρχει μια τέτοια διαδικασία. «Δεν υπάρχει αναστολή της συμμετοχής στο κόμμα», ανέφερε.

Keywords
Τυχαία Θέματα