”Χορτάστε” ύπνο, διατηρήστε το βάρος σας!

17:08 2/5/2012 - Πηγή: OnlyCY

«Χορτάστε» ύπνο, διατηρήστε το βάρος σας! Αυτό τον τίτλο θα μπορούσε άνετα να έχει μία νέα έρευνα που πραγματοποιήθηκε στο Πανεπιστήμιο του Seattle, σύμφωνα με την οποία ο βραδινός ύπνος είναι τόσο ευεργετικός που συμβάλλει μέχρι και στη διατήρηση του βάρους μας.

Το «Time» δημοσιεύει σήμερα τη συγκεκριμένη έρευνα και φιλοξενεί τις αναλύσεις του νευρολόγου Nathaniel Watson, ο οποίος εξέτασε τις συνήθειες ύπνου χιλιάδων ατόμων.

Τα αποτελέσματα έδειξαν ότι όσοι

κοιμούνται λιγότερο από επτά ώρες το βράδυ, όχι μόνο ζυγίζουν περισσότερο, αλλά τους είναι ακόμη πολύ πιο δύσκολο να ελέγξουν το βάρος τους, όπως και να το διατηρήσουν.

Αντιθέτως, εκείνοι που πέφτουν… σε χειμερία νάρκη και απολαμβάνουν εννέα γεμάτες ώρες «χορταστικού» ύπνου και καταγράφονται ως πιο αδύνατοι και δεν παρουσιάζουν κανένα πρόβλημα στη διατροφική συμπεριφορά τους.

Τι θέλουν να μας πουν με λίγα λόγια οι επιστήμονες. Όσο λιγότερο κοιμάσαι, τόσο περισσότερο επιβαρύνεις τον οργανισμό σου και έχεις την τάση στο μέλλον να μπεις στο club των παχύσαρκων. Κοιμάσαι πολύ; Είσαι υγιής, όμορφος και αδύνατος.

Στο παρελθόν έρευνες ήθελαν την παχυσαρκία να συνδέεται με τον πολύωρο ύπνο, κάτι που με τα χρόνια αποδείχτηκε απλά ένας ακόμη μεγάλος μύθος.

Keywords
Τυχαία Θέματα