Χωρίς κατάληξη η συνάντηση Υπουργού – Εργολάβων, συνεχίζονται αύριο οι διαβουλεύσεις

17:58 10/2/2013 - Πηγή: OnlyCY

Έληξε γύρω στις 5μμ η συνάντηση της Υπουργού Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων Σωτηρούλας Χαραλάμπους με την Ομοσπονδία Συνδέσμων Εργολάβων Οικοδομών Κύπρου (ΟΣΕΟΚ), χωρίς να υπάρχει κατάληξη σε συμφωνία για το ζήτημα της ανανέωσης των συλλογικών συμβάσεων εργασίας. Οι διαβουλεύσεις αναμένεται να συνεχιστούν αύριο.
Ερωτηθείς από το Κυπριακό Πρακτορείο Ειδήσεων, ο Πρόεδρος της ΟΣΕΟΚ Κώστας Ρουσιάς ανέφερε ότι η συνάντηση έληξε, χωρίς να υπάρχει κάτι προς ανακοίνωση.

Σε επικοινωνία του ΚΥΠΕ

με την Υπουργό Εργασίας νωρίτερα, η κ. Χαραλάμπους είχε επίσης εκφράσει την εκτίμηση ότι δεν αναμένεται να υπάρξει σήμερα κατάληξη, ενώ πρόσθεσε οτι δεν θα προβεί σε δηλώσεις για το θέμα σήμερα.
Ερωτηθείς για το περιεχόμενο των συνομιλιών και τα σημεία που παρουσιάζονται ως αγκάθια για την ανανέωση των συλλογικών συμβάσεων εργασίας, ο κ. Ρουσίας απέφυγε να σχολιάσει, λέγοντας ότι θα σεβαστεί την επιθυμία της Υπουργού για μορατόριουμ δηλώσεων.

Παράλληλα είπε ότι οι διαβουλεύσεις με την Υπουργό θα συνεχιστούν αύριο.
Από την πλευρά των συντεχνιών τηρείται στάση αναμονής, με τις συντεχνίες ΣΕΚ και ΠΕΟ να βρίσκονται στη Λευκωσία, αναμένοντας πληροφόρηση από το Υπουργείο Εργασίας.

Keywords
Τυχαία Θέματα