Χάσατε βάρος; «Κόψτε» θερμίδες για να μην ξαναπαχύνετε

08:37 13/9/2012 - Πηγή: OnlyCY

Όπως πολύ καλά γνωρίζει όποιος έχει κάνει δίαιτα, μετά το τέλος της αρχίζουν τα δύσκολα, καθώς όσο καλές κι αν είναι οι προθέσεις τα χαμένα κιλά συνήθως επανεμφανίζονται. Τώρα, επιστήμονες από τη Νέα Υόρκη νομίζουν ότι ξέρουν το γιατί – και δεν έχει καμία σχέση με τη δύναμη της θελήσεως.

Όπως διαπίστωσαν σε σχετική μελέτη, για να μην ξαναπαχύνει κάποιος πρέπει να τρώει καθημερινά τουλάχιστον 300 θερμίδες λιγότερες απ’ ό,τι ένας άνθρωπος του ίδιου σωματικού βάρους, ο οποίος όμως δεν έχει κάνει δίαιτα.

Η ποσότητα

αυτή αντιστοιχεί σε μία σοκολάτα λιγότερη την ημέρα – το είδος του εδέσματος που πρώτο σπεύδουμε να αγοράσουμε μόλις τελειώσει η δίαιτα.

Σε επίπεδο εβδομάδας, οι 2.100 λιγότερες θερμίδες που πρέπει να τρώει αντιστοιχούν σε 15 κουτάκια κανονικό αναψυκτικό ή σε 17 φέτες ψωμί με βούτυρο.

Όπως είπαν οι ειδικοί στο πρόσφατο Ευρωπαϊκό Συνέδριο Παχυσαρκίας, όταν κάνουμε δίαιτα, ο οργανισμός ενεργοποιεί διάφορους μηχανισμούς διατήρησης των θερμίδων του, οι οποίες δημιουργούν την «τέλεια βιολογική καταιγίδα» – όπως ελέχθη – που καθιστά πρακτικά αδύνατο το να μην ξαναπαχύνει κάποιος….

Διαβάστε περισσότερα…

Keywords
Τυχαία Θέματα