«Χάιλ Χίτλερ» φώναξαν αποχωρώντας οι βουλευτές της Χρυσής Αυγής! (Βίντεο)

12:52 17/5/2013 - Πηγή: OnlyCY

Ένταση επικράτησε σήμερα το πρωί στην αίθουσα του κοινοβουλίου με τους βουλευτές της Χρυσής Αυγής.

Το επεισόδιο ξεκίνησε όταν ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής Παναγιώτης Ηλιόπουλος, μιλώντας κατά τη διάρκεια διαδικασίας επίκαιρης ερώτησης προς τον Υπουργό Οικονομικών, άρχισε να εκτοξεύει ύβρεις για το θεσμό του κοινοβουλευτικού ελέγχου και για το πρόσωπο του επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης

Αλέξη Τσίπρα. Λίγο νωρίτερα είχε συζητηθεί επίκαιρη ερώτηση του κ. Τσίπρα για τον αντιρατσιστικό νόμο.

Στην ομιλία του κ. Ηλιόπουλου παρενέβη ο Αντιπρόεδρος της Βουλής Γιάννης Δραγασάκης, καλώντας τον να εγκαταλείψει τους υβριστικούς χαρακτηρισμούς και να αρκεστεί στην ανάπτυξη της άποψής του και προειδοποιώντας τον ότι θα ληφθούν μέτρα. Ο κ. Ηλιόπουλος όμως συνέχισε να αναφέρεται στον κ. Τσίπρα ως «μίστερ Τσίπρας» και ο κ. Δραγασάκης κάλεσε το φρούραρχο της Βουλής να εισέλθει στην αίθουσα, κίνηση που έγινε δεκτή με χειροκροτήματα από βουλευτές άλλων κομμάτων, οι οποίοι βρέθηκαν αμέσως στο στόχαστρο του κ. Ηλιόπουλου, που τους απευθύνε χαρακτηρισμούς και φράσεις όπως «άντε ρε ξεφτίλες», «άντε ρε ξεφτιλισμένοι», «χειροκροτείστε γίδια», «αν εσείς θέλετε να παλέψετε για το δημοκρατικό τόξο, εμείς θα παλεύουμε για το ελληνικό τόξο», «καθίστε κάτω, τον εθνικισμό δεν θα τον νικήσετε».

Ο κ. Δραγασάκης παρενέβη και πάλι αφαιρώντας το λόγο από τον κ. Ηλιόπουλο, ο οποίος του επιτέθηκε λεκτικά καλώντας τον να αφαιρέσει το λόγο από τον εαυτό του. Ο Αντιπρόεδρος της Βουλής επέμεινε λέγοντας του ότι δεν βρίσκεται σε «καμία συμμορία» για να συμπεριφέρεται έτσι μέσα στο κοινοβούλιο. Ο κ. Ηλιόπουλος του απάντησε ότι συμμορία είναι ο ίδιος ο Αντιπρόεδρος και το κόμμα από το οποίο προέρχεται (δηλαδή ο ΣΥΡΙΖΑ). Ο κ. Δραγασάκης του αφαίρεσε το λόγο, ζήτησε να κλείσει το μικρόφωνό του και τον κάλεσε να σταματήσει και να φύγει από την αίθουσα μόνος του για να μην διωχθεί με άλλο τρόπο. Ο κ. Ηλιόπουλος δεν υπάκουσε και έτσι ο κ. Δραγασάκης προχώρησε σε εφαρμογή του άρθρου 79 του κανονισμού της Βουλής που προβλέπει ότι πριν αφαιρεθεί από Βουλευτή ο λόγος, ο Πρόεδρος της Βουλής εγείρεται από τη θέση του και καλεί το Βουλευτή να τερματίσει άμεσα την ανεπίτρεπτη συμπεριφορά του. Εφόσον δεν υπάρξει συμμόρφωση, τότε απαγγέλει την ποινή της στέρησης του λόγου.

Ο κ. Ηλιόπουλος αρνήθηκε και πάλι να συμμορφωθεί και έτσι ο κ. Δραγασάκης εφάρμοσε το άρθρο 80 του Κανονισμού της Βουλής που προβλέπει ότι σε περίπτωση ιδιαίτερα σοβαρή ο Πρόεδρος μπορεί, κατά την κρίση του, αντί πειθαρχικών μέτρων να διατυπώσει προς τη Βουλή πρόταση μομφής για αντικοινοβουλευτική συμπεριφορά εναντίον Βουλευτή που υπέπεσε ή επιμένει σε ανάρμοστη συμπεριφορά. Η κίνηση αυτή προκάλεσε τις αντιδράσεις των υπολοίπων βουλευτών της Χρυσής Αυγής, οι οποίοι αποχώρησαν από την αίθουσα φωνάζοντας «χάιλ Χίτλερ».

Keywords
Τυχαία Θέματα