Αύριο καταγράφονται οι ζημιές από την πυρκαγιά στον Πύργο Τηλλυρίας

15:45 18/8/2013 - Πηγή: OnlyCY

Τα συντρίμμια της καταστροφής που άφησε η πύρινη λαίλαπα μετρούν σήμερα οι κάτοικοι του ακριτικού Πύργου Τηλλυρίας.

Ο πρόεδρος του κοινοτικού συμβουλίου του Κάτω Πύργου Τηλλυρίας Κώστας Μιχαηλίδης, κληθείς από το ΚΥΠΕ να σχολιάσει την επόμενη ημέρα των πυρκαγιών, ανέφερε πως πρόκειται για «βιβλική καταστροφή» .

Οι δύο πυρκαγιές που ξέσπασαν χθες, ανέφερε, προκλήθηκαν σε διαφορετικές ώρες με διαφορά 20 λεπτών η μία από την άλλη, κατακαίγοντας άγρια βλάστηση, πευκόδασος, οπωροφόρα δένδρα και προκαλώντας μεγάλες ζημιές –

όπως είπε - στον ποταμό «Φλέβα».

Ο κ. Μιχαηλίδης εξέφρασε τη λύπη του και σημείωσε πως σήμερα στο πλαίσιο της επίσκεψής του στις πληγείσες ελεύθερες περιοχές είδε «καμένη γη».

Τα οπωροφόρα δένδρα, είπε, μπορούν εύκολα να ξαναδημιουργηθούν αλλά το φυσικό περιβάλλον, το πευκόδασος, δύσκολα. Ανέφερε ακόμα πως αύριο Τμήματα του Υπουργείου Γεωργίας και της Επαρχιακής Διοίκησης αναμένεται να επισκεφτούν τον Πύργο Τηλλυρίας για καταγραφή των ζημιών.

Από την πλευρά του, ο Ανδρέας Καρός, εκπρόσωπος της επιτροπής για τη διάνοιξη των οδοφραγμάτων, μίλησε για «ολόμαυρες εικόνες από καμένη γη» στον Πύργο Τηλλύριας, προσθέτοντας ότι όλη η κοινότητα έμεινε ξάγρυπνη όλη τη νύχτα αφού οι κάτοικοι ανησύχησαν για τις περιουσίες τους ενώ καθ’ όλη τη διάρκεια της νύχτας εκρήξεις ακούγονταν από τις κατεχόμενες περιοχές.

Η πυρκαγιά, που ξεκίνησε μέσα από τη νεκρή ζώνη, πέρασε μπροστά από το κοιμητήριο της κοινότητας, σημείωσε, και κατέστρεψε πευκόδασος, ελιές, χαρουπιές, καρυδιές και άγρια βλάστηση.

Το οδόφραγμα του Λιμνίτη, όπως ανέφερε στο ΚΥΠΕ, έκλεισε χθες το απόγευμα και άνοιξε σήμερα στις 8:00 το πρωί.

Keywords
Τυχαία Θέματα