Αβέρωφ Νεοφύτου: Θα συνεχίσουμε τον αγώνα για επανένωση

17:52 30/11/2013 - Πηγή: OnlyCY

Υπόσχεση ότι με σύνεση και υπευθυνότητα θα συνεχίσουμε να εργαζόμαστε για την επανένωση της πατρίδα μας, την οποία θα απολαμβάνουν ισότιμα όλοι οι πολίτες της, Ελληνοκύπριοι, Τουρκοκύπριοι, Αρμένιοι, Μαρωνίτες και Λατίνοι, έδωσε σήμερα ο Πρόεδρος του ΔΗΣΥ Αβέρωφ Νεοφρύτου, με δηλώσεις του κατά την επίσκεψή του στο κατεχόμενο μοναστήρι του Αποστόλου Ανδρέα.

«Ας εργαστούμε όλοι μαζί, για να κάνουμε το στόχο της επανένωσης του τόπου μας, το μεγάλο όραμα για όλους τους Κυπρίους και προπάντων για τα παιδιά μας,» δήλωσε, σύμφωνα με ανακοίνωση του ΔΗΣΥ.

Ο κ. Νεοφύτου έστειλε το μήνυμα ότι

«δεν έχουμε δικαίωμα να λησμονήσουμε ούτε μια σπιθαμή γης της μαρτυρικής μας πατρίδας.»

Εξέφρασε παράλληλα ικανοποίηση για την παρουσία του Χωρεπισκόπου Καρπασίας στην πανηγυρική δοξολογία, στην Ιερά Μονή του Αποστόλου Ανδρέα, καθώς επίσης και για την πρόσφατη συμφωνία που επήλθε με τις κατοχικές αρχές για την επιδιόρθωση της ιστορικής αυτής Μονής.

Ελπίζουμε ότι οι εργασίες θα προχωρήσουν τάχιστα και χωρίς άλλες καθυστερήσεις, αφού η Ιερά Μονή του Αποστόλου Ανδρέα αποτελεί σημείο ιστορικής αναφοράς, όχι μόνο για τους Ε/κ αλλά για όλους τους Κύπριους, είπε, ενώ χαιρέτισε και την παρουσία του Μουφτή των Τ/κ.

Η παρουσία του εδώ, είπε, «στέλνει το μήνυμα πως Εκ και Τ/κ δεν έχουν τίποτα να χωρίσουν μεταξύ τους. Μόνο μέσα από τον απόλυτο σεβασμό στη διαφορετικότητα και την πολιτιστική και θρησκευτική κληρονομιά της κάθε κοινότητας, θα στεριώσει η ειρήνη στον τόπο μας.»

Ο Πρόεδρος του ΔΗΣΥ αναφέρθηκε επίσης και τους εγκλωβισμένους και τους μαθητές των κατεχόμενων σχολείων, σημειώνοντας ότι τα πολλά προβλήματα που αντιμετωπίζουν έχουν πολλαπλασιαστεί με την οικονομική κρίση.

«Οι άνθρωποι αυτοί αποτελούν φωτεινό παράδειγμα για όλους εμάς, που με την καρτερικότητα και την υπομονή τους διατηρούν ζωντανό το ελληνικό στοιχείο μέχρι την ευλογημένη ημέρα της επιστροφής,» πρόσθεσε, δίδοντας την υπόσχεση για συνέχιση των προσπαθειών για επανένωση της Κύπρου.

Keywords
Τυχαία Θέματα