Αβέρωφ Νεοφύτου: Ο Πρόεδρος πρέπει να προχωρήσει αν η τ/κ πλευρά αποδεχτεί

16:16 6/2/2014 - Πηγή: OnlyCY

Ο Πρόεδρος του Δημοκρατικού Συναγερμού Αβέρωφ Νεοφύτου δήλωσε σήμερα ότι το κόμμα του θεωρεί πως ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας πρέπει να προχωρήσει αν η τουρκοκυπριακή πλευρά αποδεχτεί το τελικό κείμενο για το κοινό ανακοινωθέν.

Σε δηλώσεις του, μετά τη σύσκεψη των αρχηγών πολιτικών κομμάτων στο Προεδρικό Μέγαρο, ο κ. Νεοφύτου είπε ότι «εάν αυτό το κείμενο, χωρίς οποιεσδήποτε αλλαγές, παρόλο που δεν το θεωρεί κανένας ότι είναι το τέλειο, γιατί είναι ένα κείμενο για έναρξη των διαπραγματεύσεων, ικανοποιεί το πλαίσιο που έθεσε η

ελληνοκυπριακή πλευρά, παρόλο που εκτιμούμε ότι η άλλη πλευρά μπορεί να δώσει τις δικές τις ερμηνείες, είπαμε στον ΠτΔ, αν γίνει αποδεκτό και από την άλλη πλευρά, να προχωρήσει».

Όπως πρόσθεσε, «οι μέρες αυτές είναι πολύ σημαντικές για την πορεία της χώρας μας και χρειάζεται σύνεση και σωφροσύνη», για να προσθέσει πως «οι πολιτικές ηγεσίες χρειάζονται στα δύσκολα, όταν θα παίρνονται αποφάσεις, με κυρίαρχο στόχο και σκοπό τη διασφάλιση του μέλλοντος του τόπου μας».

Για το πιθανό τελικό κείμενο του κοινού ανακοινωθέντος, ο κ. Νεοφύτου διευκρίνισε πως όλη η συζήτηση για το κοινό ανακοινωθέν γίνεται με σκοπό την έναρξη ενός νέου κύκλου διαπραγματεύσεων για το Κυπριακό.

«Δεν συζητούμε και δεν έχουμε ενώπιον μας σχέδιο λύσης του Κυπριακού. Θεωρούμε πως ανεξάρτητα από τις θέσεις, που το κάθε κόμμα έχει, πρέπει να διατηρήσουμε τη μίνιμουμ συνεννόηση μεταξύ μας. Οι πολιτικές προσεγγίσεις να εκφράζονται με πολιτικά επιχειρήματα και μέσα από ένα πολιτικό πολιτισμό», είπε.

Πρόσθεσε πως δεν θα δεχθεί ως ηγέτης του ΔΗΣΥ από οποιονδήποτε να κατηγορήσει οποιονδήποτε αρχηγό ή εκπρόσωπο κόμματος, που έχει έντονες απόψεις για το κοινό ανακοινωθέν, ότι δεν θέλει λύση του Κυπριακού ή δεν θέλει το καλό του τόπου.

Ωστόσο, είπε πως την ίδια ώρα δεν θα ανεχθεί προσεγγίσεις πως αν ο Πρόεδρος ξεκινήσει τις διαπραγματεύσεις, με αυτό το τελικό -όπως φαίνεται- κείμενο, ότι είναι άνθρωπος που δεν νοιάζεται για το εθνικό μέλλον και το εθνικό καλό αυτού του τόπου.

Κατέληξε λέγοντας πως «πρέπει να πιστώνουμε τον κάθε ένα πως νοιάζεται για το εθνικό συμφέρον, ανεξάρτητα αν έχουμε διαφορετικές απόψεις», προσθέτοντας πως «δεν χρειάζεται φανατισμός, αφού το φανατισμό και τον λαϊκισμό τον πλήρωσε πολύ ακριβά ο τόπος μας».

Keywords
Τυχαία Θέματα