Αβ. Νεοφύτου: «Ευλογημένο το λιμάνι της Λάρνακας»

13:02 13/4/2014 - Πηγή: OnlyCY

Ευλογημένος από το Θεό είναι ο χώρος όπου υπάρχουν υποδομές για την ενέργεια και με τη δημιουργία νέων υψηλόμισθων θέσεων εργασίας, δήλωσε ο Πρόεδρος του ΔΗΣΥ Αβέρωφ Νεοφύτου αναφερόμενος στις αντιδράσεις των Λαρνακέων για τη σχεδιαζόμενη χρησιμοποίηση του λιμανιού για ενεργειακές ανάγκες.

«Θέλω να στείλω το μήνυμα στους Λαρνακείς πως η Κυβέρνηση, κατανοώντας το αίτημα της πόλης και των κατοίκων θα δώσει ακόμα ένα εξάμηνο προθεσμία για να βρεθούν οι στρατηγικοί επενδυτές για το μεγάλο έργο της ανάπτυξης του λιμανιού και της μαρίνας. Την ίδια ώρα, αφού γίνουν οι

απαραίτητες περιβαλλοντικές μελέτες προσωρινά μπορεί να χρησιμοποιηθεί για ενεργειακές ανάγκες χωρίς αυτό να παρεμποδίζει την υλοποίηση του σχεδιασμού για την ανάπτυξη του λιμανιού και της μαρίνας», είπε.

Όμως, συνέχισε ο Πρόεδρος του ΔΗΣΥ, «να μου επιτραπεί να πω και ένα σημαντικό για μένα θέμα. Το μέλλον μας το στηρίζουμε εν πολλοίς στην ενεργειακή ανάπτυξη, στον τομέα της ενέργειας. Αλίμονο αν αναθεματίσουμε και τις προοπτικές της χώρας μας για την ενέργεια. Πώς μπορούμε να αξιοποιήσουμε τα κοιτάσματα υδρογονανθράκων, αυτό τον πλούτο των δισεκατομμυρίων, όταν αναθεματίζουμε τις απαραίτητες υποδομές για να μπορέσουμε να εκμεταλλευτούμε τον εθνικό μας πλούτο»;

«Θεωρώ ότι με σωστό τρόπο και αφού προϋπάρχουν οι περιβαλλοντικές μελέτες σε όλες τις χώρες του κόσμου, γίνεται μια μεγάλη προσπάθεια ποιος ευλογημένος από το Θεό χώρος θα έχει την ευκαιρία να αναπτύξει υποδομές για την ενέργεια. Με νέες θέσεις εργασίας, με μισθούς των 80, των 100 και των 200 χιλιάδων ευρώ και όχι οι μισθοί της φτώχειας των 500 ευρώ»», κατέληξε ο κ. Νεοφύτου.

Keywords
Τυχαία Θέματα