Άρτος ζωής από τη Πάφο στα παιδιά της

16:18 16/1/2013 - Πηγή: OnlyCY

Οι εθελοντές του Επαρχιακού Συντονιστικού Συμβουλίου Εθελοντισμού Πάφου και ευαισθητοποιημένοι εστιάτορες της Πάφου μαγειρεύουν για την Πάφο. Πρωτεργάτης της ιδέας το μέλος της Γραμματείας του ΕΣΕΠ Οικονόμος Στυλιανός Σοφοκλέους. Πρόκειται για μια πράξη υψίστης αγάπης βγαλμένη από το ίδιο το Χριστό ανέφερε στο ΚΥΠΕ το μέλος της Γραμματείας του Επαρχιακού Συντονιστικού Συμβουλίου Εθελοντισμού Οικονόμος Στυλιανός Σοφοκλέους και πρόσθεσε, « πως όπως λέει και το κατά Ματθαίου Ευαγγέλιο, επείνασα γαρ και εδώκατε

μοι φάγειν, εδίψησα, και εποτίσατε με……….».

Το συσσίτιο το οποίο ήδη πραγματοποιείται στην Ιερά Αρχιεπισκοπή Κύπρου αλλά και στην Ιερά Μητρόπολη Λεμεσού δημιουργείται και στην Πάφο από τους εθελοντές του Επαρχιακού Συντονιστικού Συμβουλίου Εθελοντισμού Πάφου αλλά και από ευαισθητοποιημένους εστιάτορες.

Η έναρξη του συσσιτίου για τα άτομα που έχουν πραγματικά ανάγκη στην Πάφο, θα γίνει την πρώτη Πέμπτη του μήνα Φεβρουαρίου θα ξεκινήσει με 600 μερίδες και θα επαναλαμβάνεται σε αρχικό στάδιο κάθε Πέμπτη, λόγω αυξημένων κόστων . Ο Δήμος Πάφου μάλιστα, έχει ήδη παραχωρήσει ειδική αίθουσα στο κτίριο του κοινωνικού δημοτικού παντοπωλείου για το σκοπό αυτό.

Οι μερίδες θα μαγειρεύονται στα εστιατόρια που προθυμοποιήθηκαν να βοηθήσουν, θα σερβίρονται, θα συσκευάζονται σε δοχεία μίας χρήσης, θα μεταφέρονται από τους εθελοντές στο κοινωνικό δημοτικό παντοπωλείο κάθε Πέμπτη, και σε μια ακριβής ώρα που θα ανακοινωθεί προσεχώς, θα προσφέρονται στους άπορους συνανθρώπους μας. Οι εθελοντές του ΕΣΕΠ θα εργάζονται με βάρδιες πρωί και βράδυ σε μια προσπάθεια της προσφοράς δωρεάν συσσιτίου.

Σύμφωνα με τον πάτερ Στυλιανό οι εθελοντές του Επαρχιακού Συντονιστικού Συμβουλίου Εθελοντών Πάφου άρχισαν να οργανώνονται δειλά δειλά. Μαζευτήκαμε πρόσθεσε « 21 άτομα εθελοντές του ΕΣΕΠ όπως ορίζει ο περί εταιρειών και ιδρυμάτων νόμος, και καταθέσαμε τα χαρτιά ώστε να προχωρήσει η εγγραφή του ιδρύματος , και να είμαστε και νομικά κατοχυρωμένοι αλλά και από τους υγειονομικούς ελέγχους της Δημοκρατίας και να προχωρήσουμε στις 6 Φεβρουαρίου στην έναρξη του συσσιτίου».

Ο πάτερ Στυλιανός που δεν επικεντρώνεται αποκλειστικά και μόνο στα καθήκοντα του που απορρέουν από το σχήμα του, αλλά που εμπράκτως υιοθετεί και εφαρμόζει όσα κήρυττε ο Χριστός και η Ορθόδοξη πίστη και παράδοση, ανέφερε πως και η Πάφος βρίσκεται κοντά στα άτομα με προβλήματα επιβίωσης, και κάλεσε όλους να αγκαλιάσουν την προσπάθεια οργανωμένα σύνολα και μη. Ο σκοπός συνέχισε, είναι κοινός και ο αγώνας ενιαίος για να ικανοποιήσουμε την κρίση προσφέροντας αγάπη.

Ευχαρίστησε επίσης τις υγειονομικές υπηρεσίες του Δήμου Πάφου , τον πρόεδρο της επιτροπής υγείας και καθαριότητας του Δήμου Πάφου Δρ Φυλακτή Κωνσταντινίδη, τον Δήμαρχο Πάφου , τους εθελοντές και τους εστιάτορες που θέλοντας να κρατήσουν την ανωνυμία τους συμβάλουν προς αυτό το σκοπό ,αλλά και όλους όσους συμβάλουν σε αυτή τη μεγάλη πράξη αγάπης .

Keywords
Τυχαία Θέματα