Άρχισε η αντίστροφη μέτρηση για την ένταξη στον Μηχανισμό

14:02 18/5/2012 - Πηγή: OnlyCY

Την απόφαση του να μην υπερψηφίσει το νομοσχέδιο της κυβέρνησης με τίτλο «Ο Περί Διαχείρισης Χρηματοοικονομικών Κρίσεων (Τροποποιητικός) (Αρ.2) Νόμος του 2012» και να τηρήσει αποχή, εξήγησε με ανακοίνωσή του ο Βουλευτής του ΔΗΣΥ Αμμοχώστου, Σωτήρης Σαμψών, λέγοντας ή ψήφισή του ή καταψήφισή του ενδεχομένως να οδηγεί την Κύπρο στον Μηχανισμό Στήριξης.

Όπως είπε ο κ. Σαμψών, ο ίδιος φοβάται ότι «δυστυχώς το νομοσχέδιο αυτό αποτελεί την απαρχή εισδοχής της Κύπρου

στο Μηχανισμό Στήριξης, με δυσμενέστατες επιπτώσεις για τον κυπριακό λαό, με μέτρα επαχθή και σκληρά που μοιραία θα ακολουθήσουν και ενδεχόμενα με μνημόνια και όρους που θα είναι ιδιαίτερα επώδυνοι για τον τόπο και για τον ήδη ταλαιπωρημένο Κύπριο φορολογούμενο».

Εξήγησε ότι επειδή όμως, «εδώ που μας έχουν φέρει, ακόμα και η καταψήφιση του νομοσχεδίου ενδεχόμενα θα οδηγούσε την πατρίδα μας σε Μηχανισμούς Στήριξης και Μνημόνια» και επειδή δεν θεωρεί πως ο κυπριακός λαός πρέπει ή μπορεί να επιβαρυνθεί ακόμα περισσότερο «με περαιτέρω σκληρά και επώδυνα μέτρα, η μόνη συνεπής για μένα οδός, τιμώντας τη λαϊκή εντολή που μου δόθηκε τον Μάιο του 2011, ήταν η τήρηση αποχής».

Άλλωστε, ανέφερε, «σκοπός δεν είναι η μη στήριξη της Λαϊκής Τράπεζας και του τραπεζικού συστήματος γενικότερα. Αντίθετα, το σύστημα θα πρέπει να στηριχθεί».

Από τα ενώπιον μας όμως στοιχεία, είπε, δεν έχει πεισθεί ότι το νομοσχέδιο που κατατέθηκε από το κράτος αντιμετωπίζει το ζήτημα με τον καλύτερο τρόπο, ή ακόμα αν υπήρχαν και άλλοι τρόποι και/ή σενάρια τα οποία ουδέποτε τέθηκαν ενώπιον της Βουλής των Αντιπροσώπων για αντιμετώπιση του προβλήματος.

Επισημαίνει ότι δεν έχει ακόμη πεισθεί από τα σενάρια «καταστροφολογίας» που ακούστηκαν χθες σε μια προσπάθεια να εκβιαστεί στην ουσία η Βουλή να ψηφίσει το εν λόγω νομοσχέδιο.

Καταλήγοντας, αναφέρει ότι για όλους τους πιο πάνω λόγους τήρησε αποχή.

Keywords
Τυχαία Θέματα