Απομάκρυνση των Βρετανικών βάσεων εδώ και τώρα!

15:12 25/6/2012 - Πηγή: OnlyCY

Το Κίνημα Οικολόγων Περιβαλλοντιστών αναφέρει πως «το θέμα της απομάκρυνσης των Βρετανικών Βάσεων από την Κύπρο ‘δεν μπορεί να μετατίθεται στην εποχή των εγγονιών μας’ (όπως δήλωσε ο Πρόεδρος Χριστόφιας) αλλά είναι ‘αμετάθετος στόχος’ και πολιτική επιδίωξη που αφορά το παρόν και αυτό αποδεικνύει και η απόφαση της Βουλής των Αντιπροσώπων, μετά από εισήγηση ψηφίσματος από το Κίνημα Οικολόγων Περιβαλλοντιστών».

Σε ανακοίνωσή του το Κίνημα

Οικολόγων εκφράζει «έντονη διαμαρτυρία για τα σχέδια της Βρετανικής Κυβέρνησης με τον τίτλο ‘Ενοπλες δυνάμεις 2020’ τα οποία προνοούν την συνέχιση της στρατιωτικής παρουσίας των Βρετανικών Βάσεων στο νησί».

«Εμείς ως Οικολόγοι θεωρούμε ότι οι Βρετανικές βάσεις στην Κύπρο αποτελούν αποικιοκρατικό κατάλοιπο και αναχρονισμό και πρέπει να έχει ημερομηνία λήξης», αναφέρει το Κίνημα Οικολόγων.

Επίσης, «με απαρέσκεια» το Κίνημα Οικολόγων, αναφέρεται στο γεγονός ότι «οι Βρετανοί προσπαθούν να αποκρύψουν την αλήθεια σε σχέση με τη χρησιμοποίηση των βάσεων από το ΝΑΤΟ και τις ΗΠΑ, πέραν και έξω από τις πρόνοιες της σχετικής συμφωνίας».

«Καταδικάζουμε την πολιτική βούληση των Βρετανών να διατηρήσουν εγγυητικό ρόλο και στρατιωτικές βάσεις στο νησί μας και μετά τη λύση του Κυπριακού», καταλήγει η ανακοίνωση από το Κίνημα Οικολόγων.

Keywords
Τυχαία Θέματα