‘Απόλυτα φυσικολογική’ χαρακτηρίζει η ΑΗΚ τη θέση της για απόρριψη προϋπολογισμού του ΔΣΜΚ

16:21 18/10/2013 - Πηγή: OnlyCY

Εξηγήσεις για τους λόγους για τους οποίους απέρριψε τον προϋπολογισμό του Διαχειριστή Συστήματος Μεταφοράς Κύπρου (ΔΣΜΚ) δίνει με σημερινή της ανακοίνωση η Αρχή Ηλεκτρισμού Κύπρου.

Η ΑΗΚ παρουσιάζεται ενοχλημένη διότι “ενώ συνεχίζονταν οι σχετικές διαβουλεύσεις, η ΡΑΕΚ πήρε την απόφαση όπως εγκρίνει η ίδια, αντί η

ΑΗΚ, τον προϋπολογισμό του ΔΣΜΚ για το έτος 2014, κάτι για το οποίο της παρέχει την ευχέρεια η σχετική Νομοθεσία”. Η ΡΑΕΚ ανακοίνωσε χθες ότι αποφάσισε να παραπέμψει τον προϋπολογισμό του ΔΣΜΚ στο Υπουργικό Συμβούλιο για έγκριση.

“Η ΑΗΚ απλά έχει απορρίψει τον σχετικό προϋπολογισμό για το έτος 2014 που έχει υποβληθεί από τον ΔΣΜΚ, αφού ο προϋπολογισμός αυτός διαλαμβάνει δαπάνες που υπερβαίνουν ουσιαστικά τα έσοδα που προκύπτουν από το αυξημένο τέλος των 0,11 σεντ/kWh που ενέκρινε πρόσφατα η ΡΑΕΚ”, αναφέρει στην ανακοίνωσή της η ΑΗΚ και εκτιμά την στάση της Αρχής ως απόλυτα φυσιολογική.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, η ΑΗΚ απόλυτα δικαιολογημένα, ζήτησε όπως ο προϋπολογισμός του ΔΣΜΚ είναι τέτοιος που να καλύπτεται από τα έσοδα που προκύπτουν από το τέλος των 0,11 σεντ/kWh.

“Θέση της ΑΗΚ είναι επίσης ότι η αύξηση του σχετικού τέλους από 0,08 σεντ/kWh σε 0,11 σεντ/kWh πρέπει να συνοδεύεται με αντίστοιχη αύξηση στις διατιμήσεις ηλεκτρικού ρεύματος, κάτι το οποίο είναι αυτονόητο”, καταλήγει η ανακοίνωση.

Keywords
Τυχαία Θέματα