Αποκλείστηκε η εγκληματική ενέργεια για το θάνατο του υπόδικου

14:45 19/7/2013 - Πηγή: OnlyCY

Έχει αποκλειστεί η εγκληματική ενέργεια στην υπόθεση του υπόδικου που βρέθηκε χθες το πρωί νεκρός στο κελί του στις Κεντρικές Φυλακές, δήλωσε σήμερα ο Εκπρόσωπος Τύπου της Αστυνομίας Ανδρέας Αγγελίδης.

Σε δηλώσεις του στους δημοσιογράφους, ο κ. Αγγελίδης αναφερόμενος στη διενέργεια νεκροψίας στην σορό του 38χρονου, είπε ότι ο ιατροδικαστής αποφάσισε ως αιτία θανάτου την ασφυξία συνέπεια απαγχονισμού δια βρόχου.

Ανέφερε ότι παρελήφθησαν διάφορα τεκμήρια, τα οποία θα προωθηθούν για τις τοξικολογικές

εξετάσεις.

Από πλευράς δικής μας, σημείωσε, συνεχίζονται οι ανακρίσεις και από τις μέχρι τώρα έρευνες έχει αποκλειστεί η εγκληματική ενέργεια και αυτό διαπιστώθηκε και από τη χθεσινή αυτοψία στις κεντρικές φυλακές από τον ιατροδικαστή.

Ο κ. Αγγελίδης ανέφερε ότι θα ληφθούν όλες εκείνες οι καταθέσεις και με την ολοκλήρωση των ερευνών ο φάκελος θα προωθηθεί και ο θανατικός ανακριτής θα εκδώσει το πόρισμά του.

“Να σημειώσουμε ότι στις περιπτώσεις όπου κάποιο πρόσωπο τελεί υπό κράτηση για οποιονδήποτε λόγο και επέλθει ο θάνατος κάτω από οποιεσδήποτε περιστάσεις, η Αστυνομία διεξάγει έρευνες”, σημείωσε.

Διευκρίνισε ωστόσο πως επειδή ο θανών ήταν κρατούμενος στις Κεντρικές Φυλακές τα θέματα ελέγχου – δηλαδή κατά πόσον τηρούνταν οι διαδικασίες ελέγχου των κρατουμένων και στη συγκεκριμένη περίπτωση του 38χρονου – αυτό είναι ένα ξεχωριστό θέμα, το οποίο είναι υπό την ευθύνη του Αναπληρωτή Διευθυντή Φυλακών ο οποίος θα κάνει και τις δικές του έρευνες

Ο κ. Αγγελίδης είπε τέλος ότι θα ληφθούν όλες εκείνες οι καταθέσεις κι αν υπάρχει αμέλεια αυτό θα διαβιβαστεί στην αρμόδια Αρχή των Κεντρικών Φυλακών.

Ο θανών μεταφέρθηκε προχθές στις Κεντρικές Φυλακές και αντιμετώπιζε την κατηγορία του εμπρησμού αυτοκινήτου. Όπως αναφέρουν οι ίδιες πληροφορίες, η δίκη του 38χρονου ήταν ορισμένη για το Σεπτέμβριο. Συγκεκριμένα, χθες γύρω στις 07:00 ο 38χρονος εντοπίστηκε νεκρός στο κελί του από δεσμοφύλακες.

Keywords
Τυχαία Θέματα