ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΙΚΟ: «Ξήλωσαν» όλο το Οργανόγραμμα στο Υπ. Οικονομικών

17:32 29/3/2014 - Πηγή: OnlyCY

Ανακάτεψε την τράπουλα των διευθύνσεων του Υπουργείου Οικονομικών τόσο με αλλαγές στα πρόσωπα όσο και με σαρωτικές αλλαγές στις αρμοδιότητες κάθε διεύθυνσης, ο Γενικός Διευθυντής του Υπουργείου Χρίστος Πατσαλίδης.

Όπως πληροφορούμαστε μα αφορμή την πρόωρη αφυπηρέτηση του Διευθυντή Αντρεά Τρόκκου, ο οποίος παίρνει θέση στην Κεντρική Συνεργατική, ο Χρίστος Πατσαλίδης προχώρησε σε σαρωτικές αλλαγές όχι μόνο προσώπων αλλά και αρμοδιοτήτων καταργώντας και δημιουργώντας νέες διευθύνσεις.

Οι αλλαγές φέρουν έντονο το άρωμα του μνημονίου αφού το Υπουργείο κινείται σε ρυθμούς Τρόικας.

Συγκεκριμένα η Διεύθυνση που ηγείτο της φορολογικής πολιτικής καταργήθηκε και οι αρμοδιότητες της απορροφήθηκαν από τη Διεύθυνση Οικονομικών Μελετών και ΕΕ ώστε όλα να γίνονται με τη σύμφωνο γνώμη εταίρων και δανειστών.

Της Διεύθυνσης Οικονομικών Μελετών και ΕΕ θα ηγείται ο Γ.Παντελή σε αντικατάσταση του Αντρέα Χαραλάμπους.

Η αλλαγή προσώπου ήταν επιβεβλημένη αφού ο κύριος Χαραλάμπους εκ των παλαιοτέρων στελεχών του Υπουργείου αναλαμβάνει τη Διεύθυνση Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας, από την οποία αποχώρησε ο κύριος Τρόκκος.

Παράλληλα στη Διεύθυνση Διοίκησης και Οικονομικών τοποθετήθηκε ως επικεφαλής η Ιφιγένεια Πετροκώστα με πρώτο στοίχημα την εισαγωγή του Γενικού Σχεδίου Υγείας (ΓΕΣΥ) – είναι μνημονιακή υποχρέωση – η οποία εντάχθηκε εσχάτως στις αρμοδιότητες της εν λόγω διεύθυνσης.

Επίσης δημιουργείται νέα διεύθυνση Στρατηγικής, Συντονισμού και Επικοινωνίαςστο Υπουργείο η οποία αναλάβει το δύσκολο έργο του συντονισμού όλων των Υπουργείων, Διευθύνσεων και Κυβερνητικών Τμημάτων με επικεφαλής την Μελίνα Κατσουνωτού.

Οι δύο πολύ σημαντικές Διευθύνσεις Διαχείρισης Δημόσιου Χρέους και Προυπολογισμού παραμένουν ως έχουν με τους πολύ ικανούς επικεφαλής τους Φαίδωνα Καλοζώη και Σταύρο Μιχαήλ, αντίστοιχα.

Μνημονιακή εξέλιξη θεωρείται και η δημιουργία νέας μονάδος (όχι Διευθύνσεως) υπό την ονομασία Μονάδα Διαχείρισης Συμμετοχής Κυβέρνησης στο Συνεργατισμό. Ένα τμήμα που θα επωμιστεί το βάρος παρακολούθησης αλλά και χάραξης πολιτικής σε συνεργασία με το νέο συμβούλιο της Κεντρικής Συνεργατικής, αφού το κράτος είναι πλέον ο 99% μέτοχος του Συνεργατισμού.

Οι αλλαγές, όπως πληροφορούμαστε προκάλεσαν αντιδράσεις, μέχρι στιγμής στο παρασκήνιο, αφού η επιλογή προσώπων φαίνεται να μην ακολούθησε την πεπατημένη της ανέλιξης των αρχαιότερων.

Αν και τα όσα αποφασίστηκαν καλύπτονται από τον μανδύα της ικανότητας εντούτοις πρόσωπα εντός του Υπουργείου μιλούν για ετσιθελισμό, μέσα και ρουσφέτια.
Χ.Χ

Keywords
Αναζητήσεις
μελίνα κατσουνωτού, μελινα κατσουνωτου βιογραφικο
Τυχαία Θέματα