Αποφασίστηκε παράταση του πλαφόν στην τιμή του γάλακτος

20:25 4/3/2013 - Πηγή: OnlyCY

Παρατείνεται το πλαφόν που επιβλήθηκε στις ανώτατες χονδρικές και λιανικές τιμές πώλησης του φρέσκου παστεριωμένου γάλακτος που λήγει την ερχόμενη Πέμπτη, δήλωσε ο Υπουργός Εμπορίου, Βιομηχανίας και Τουρισμού Γιώργος Λακκοτρύπης.

Ο κ. Λακκοτρύπης είχε σήμερα, στο γραφείο του, χωριστές συναντήσεις, αρχικά με την ηγεσία του Παγκύπριου Οργανισμού Αγελαδοτρόφων (ΠΟΑ) και στη συνέχεια με εκπροσώπους των βιομηχανιών παστερίωσης αγελαδινού γάλακτος.

Σε δηλώσεις του στους δημοσιογράφους αναφορικά με τις συναντήσεις, ο κ. Λακκοτρύπης σημείωσε ότι αντικείμενο τους ήταν η συζήτηση του θέματος

της τιμής του γάλακτος και, ειδικότερα, του πλαφόν .

Ανέφερε ότι «τόσο ο ΠΟΑ όσο και ο Σύνδεσμος Παστεριωτών επέδειξαν μεγάλη κατανόηση. Ο ΠΟΑ, προς τιμή του, διερευνά πολύ θετικά το ενδεχόμενο να μην αυξήσει την τιμή του γάλακτος κατά 1,8 σεντ του ευρώ, όπως είχε προαναγγείλει. Επίσης έχουμε πολύ θετική ανταπόκριση από τον Σύνδεσμο Παστεριωτών ο οποίος δεσμεύεται ότι αν γίνει αυτό δεν θα αυξήσει τη χονδρική τιμή προς τους λιανέμπορους».

Ο Υπουργός Εμπορίου εξήγησε, τέλος, ότι με τα πιο πάνω δεδομένα «αποφασίσαμε να επιμηκύνουμε το πλαφόν που επέβαλε η προηγούμενη Κυβέρνηση ούτως ώστε να διασφαλίσουμε ότι δεν θα υπάρξουν αλλαγές στην αγορά σε βάρος των καταναλωτών».

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση, ο κ. Λακκοτρύπης επισήμανε ότι με τη θετική ανταπόκριση του ΠΟΑ, η ηγεσία του οποίου τον διαβεβαίωσε ότι θα κάνει το παν για να επιτευχθεί ο στόχος της μη επιβολής αύξησης, οι τιμές του πλαφόν θα είναι ακριβώς οι ίδιες όπως με αυτές του προηγούμενου.

Κληθείς να αναφέρει κατά πόσον υπήρξε πλήρης συμμόρφωση στην επιβολή του πλαφόν, ο κ. Υπουργός σημείωσε ότι δεν παρατηρήθηκε οποιαδήποτε παρατυπία.

«Παρόλο που δεν είναι στη φιλοσοφία της Κυβέρνησης ο καθορισμός τιμών και οι υπέρμετρες παρεμβάσεις στην αγορά, θεωρήσαμε χρήσιμο να επιμηκύνουμε την περίοδο για να δούμε πώς μπορούμε να ομαλοποιήσουμε την αλυσίδα της αγοράς του γάλακτος», πρόσθεσε.

Ερωτηθείς, τέλος, για τους στόχους του Υπουργείου στο θέμα της τιμής του γάλακτος, ο κ. Λακκοτρύπης τόνισε ότι το γάλα αποτελεί βασικό αγαθό και, άρα, δεν θα ήταν σωστό να επιβαρυνθούν τώρα οι καταναλωτές με περαιτέρω έξοδα.

Keywords
Τυχαία Θέματα