Αποδεσμεύτηκε το κονδύλι για το ιδιωτικό τζετ που χρησιμοποιεί ο Πρόεδρος

17:36 30/1/2012 - Πηγή: OnlyCY

Την αποδέσμευση κονδυλίου, ύψους 300.000 ευρώ, για την ανανέωση της συμφωνίας ενοικίασης ιδιωτικού αεροπλάνου από την εταιρεία Netjets UK Ltd που χρησιμοποιείται για τη μεταφορά του Προέδρου της Δημοκρατίας στο εξωτερικό αποφάσισε, κατά πλειοψηφία, η Κοινοβουλευτική Επιτροπή Οικονομικών.

Σε δηλώσεις, ύστερα από τη σημερινή συνεδρία της Επιτροπής, η οποία εξέτασε διάφορα επιδόματα και αποδεσμεύσεις κονδυλίων, ο Πρόεδρος

της Επιτροπής και βουλευτής του ΔΗΚΟ Νικόλας Παπαδόπουλος είπε ότι ”σήμερα με απόφαση, κατά πλειοψηφία της Επιτροπής Οικονομικών, έχουμε αποδεσμεύσει το σχετικό κονδύλι για το ιδιωτικό αεροπλάνο του Προέδρου της Δημοκρατίας”, προσθέτοντας ότι για το θέμα διαφώνησαν οι Οικολόγοι και το Ευρωπαϊκό Κόμμα.

Ανέφερε ότι το ΔΗΚΟ διατηρεί τις επιφυλάξεις του και τη διαφωνία του σε ό,τι αφορά το συγκεκριμένο κονδύλι αλλά ”είμαστε διατεθειμένοι να δώσουμε την ευκαιρία στο Υπουργείο Οικονομικών να μας αποδείξει ότι αυτός είναι ο πιο αποτελεσματικός και οικονομικός τρόπος για να ταξιδεύει ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας και άλλοι αξιωματούχοι”.

”Τονίζεται ότι παίρνουμε αυτή την απόφαση λαμβάνοντας υπόψη το δεδομένο της Ευρωπαϊκής Προεδρίας και τον ισχυρισμό του Υπουργείου Οικονομικών ότι ιδιαίτερα αυτή την περίοδο είναι αυξημένες οι υποχρεώσεις του Προέδρου της Δημοκρατίας”, είπε ο κ. Παπαδόπουλος.

Ανέφερε ότι ”έχουμε ζητήσει το αντίγραφο της συμφωνίας που θα υπογραφεί” με την εταιρεία Netjets αλλά ”διατηρούμε τις δικές μας επιφυλάξεις”.

”Διατηρούμε επιφυλάξεις και ανησυχίες για το γεγονός ότι η συγκεκριμένη συμφωνία έχει υπογραφεί χωρίς να ακολουθηθεί μια διαδικασία δημόσιων προσφορών”, πρόσθεσε.

Αναφορικά με την χορηγία, ύψους 1,84 εκατομμυρίου ευρώ, που αφορά την αποδέσμευση του προϋπολογισμού για τους ημικρατικούς οργανισμούς που θα καταργηθούν με βάση τους σχεδιασμούς της Κυβέρνησης, ο κ. Παπαδόπουλος είπε ότι ”σήμερα ακούσαμε ότι μόνο δύο οργανισμοί προβλέπεται να καταργηθούν το 2012, το Συμβούλιο Πατατών και το Συμβούλιο Ελαιοκομικών Προϊόντων” και πρόσθεσε ότι ”το Συμβούλιο Αμπελοοινικών Προϊόντων και ο Οργανισμός Γαλακτοβιομηχανικών Προϊόντων θα συνεχίσουν γιατί σε αυτό το στάδιο δεν έχει πρόθεση η Κυβέρνηση να τους καταργήσει σε αντίθεση με το τι είχε δηλώσει στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή”.

Ανέφερε ότι ”είχαμε στείλει ως μέρος του πακέτου εξυγίανσης τη δέσμευση ότι θα καταργούσαμε και αυτούς τους οργανισμούς και θα πρέπει να εξηγήσουμε γιατί αυτή η δέσμευση καταργείται”.

Αναφορικά με το μηνιαίο επίδομα ”περιοδείας” ωρομίσθιου προσωπικού, ύψους 301.243 ευρώ για διάστημα τριών μηνών (Ιανουάριο, Φεβρουάριο και Μάρτιο ), ο κ. Παπαδόπουλος είπε ότι έχει ζητηθεί η αποδέσμευση του κονδυλίου των επόμενων τριών μηνών έτσι ώστε να πληρωθούν ωρομίσθιοι υπάλληλοι για τα επιδόματα υπερωρίας σε περίπτωση που καλούνται να εργαστούν σε εργοτάξιο μακριά από την έδρα τους και πρόσθεσε ότι η Επιτροπή έχει ζητήσει να της δοθεί ”ένας κατάλογος σε ποια πρόσωπα θα δοθεί αυτό το επίδομα περιοδείας, που είναι η έδρα του

Keywords
Τυχαία Θέματα