Απέρριψε αίτημα αναβολής το Κακουργιοδικείο για το φόνο Χατζηκωστή

16:24 1/11/2012 - Πηγή: OnlyCY

Το Κακουργιοδικείο Λευκωσίας ενώπιον του οποίου δικάζονται οι τέσσερεις υπόδικοι για το φόνου Αντη Χατζηκωστή απέρριψε αίτημα της υπεράσπισης για να αναβολή της σημερινής δικασίμου, ενόψει του γεγονότος ότι αναμένεται απόφαση του Ανωτάτου Δικαστηρίου στο αίτημα του δικηγόρου του Β΄ κατηγορούμενου Τάσου Κρασοπούλη για  παραχώρηση άδειας προς κατάθεση αιτήματος για την έκδοση προνομιακού εντάλματος (Certiorar)

Με αυτό, εντέλλεται το Κακουργιοδικείο να αποδεχτεί την έκθεση και μαρτυρία του Γιάννη Παπαϊωάννου, ο οποίος ασχολείται

με τη δημιουργία λογισμικών και προγραμμάτων, τη διαχείριση έργου και τις τηλεπικοινωνίες.

Με το αίτημα της υπεράσπισης συμφώνησε και η Δικηγόρος της Δημοκρατίας, ωστόσο το Δικαστήριο αποφάσισε διαφορετικά. Ο Δικηγόρος του Κρασοπούλη, Μάριος Γεωργίου ζητώντας την αναβολή είπε επίσης ότι προτίθεται να καταθέσει αίτηση για αναβολή της διαδικασίας του Κακουργιοδικείου.

Το Κακουργιοδικείο απεφάνθη ότι δεν τέθηκε ενώπιον του επαρκής αιτιολόγηση για αναβολή και για αυτό διέταξε να συνεχιστεί η κατάθεση μαρτυρίας από τον κ. Παπαϊωάννου.

Η ακροαματική διαδικασία συνεχίστηκε με αντεξέταση του μάρτυρα από το συνήγορο του 4ου κατηγορούμενου Γρηγόρη Ξενοφώντος, Ροβέρτο Βραχίμη, ο οποίος ζήτησε όπως κατατεθεί ως τεκμήριο στο Δικαστήριο το γενικό μέρος της έκθεσης του κ. Παπαϊωάννου που αφορά την κινητή τηλεφωνία.

Το Κακουργιοδικείου αποδέχθηκε την ένσταση της Δικηγόρου της Δημοκρατίας Έλλης Παπαγαπίου και δεν αποδέχθηκε την κατάθεση της έκθεσης.

Ο Ανώτατος Επαρχιακός Δικαστής Νικόλας Σάντης παρατηρώντας ότι «μένουν διάφορες εντυπώσεις», κάλεσε τον κ. Βραχίμη να ξεκαθαρίσει εάν η κατά την εξέταση του μάρτυρα πρόεκυψε οτιδήποτε που να παραβλάπτει τα συμφέροντα του 4ου κατηγορούμενου ώστε να υφίσταται λόγος αντεξέτασης.

Υπέδειξε μάλιστα τον κ. Βραχίμη ότι «ζητάτε να αντεξετάσετε ενδεχομένως για να συμπληρώσετε κενά που άφησε ο συνάδελφος σας όταν εξέταζε το μάρτυρα και να εισαγάγετε τη μαρτυρία που απορρίφθηκε να κατατεθεί με την έκθεση, δηλαδή θα επιχειρήσετε να κάνετε το δικό σας με ερωτήσεις».

Ο κ. Βραχίμης ανάφερε ότι από την εξέταση του μάρτυρα δεν προέκυψαν επιβαρυντικά στοιχεία για τον πελάτη του ωστόσο η μαρτυρία του ενδέχεται να βοηθήσει την υπεράσπιση του Ξενοφώντος.

Ο Πρόεδρος του Δικαστηρίου Χρήστος Σολωμονίδης επέτρεψε την αντεξέταση του μάρτυρα, επί του τρόπου λειτουργίας της κινητής τηλεφωνίας και του εντοπισμού των κινητών τηλεφώνων.

Ο μάρτυρας διευκρίνισε ότι ο συνδρομητής μιας σύνδεσης κινητού τηλεφώνου δεν σημαίνει ότι είναι και ο χρήστης και εξήγησε ότι τα κινητά τηλέφωνα εφόσον είναι εντός δικτύου και διεκπεραιώσουν σύνδεση με τα σταθμό βάσης, για  εξερχόμενες και εισερχόμενες κλήσεις και μηνύματα  είτε ολοκληρωμένες κλήσεις μπορούν να εντοπιστούν στο σταθμό βάσης. Εξήγησε ακόμα ότι εντοπίζεται συχνότερα από το σταθμό βάσης η θέση κινητού τηλεφώνου όταν το σήμα είναι ασθενές και το κινητό αναζητά συχνότερα δίκτυο.

Ανέφερε επίσης ότι η πάροχος κινητής τ

Keywords
Τυχαία Θέματα