Απεργούν οι οδηγοί και υπάλληλοι των KTEΛ

17:12 12/4/2012 - Πηγή: OnlyCY

Απεργούν σήμερα, οι οδηγοί και υπάλληλοι των KTEΛ σε όλη τη χώρα, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για το μπαράζ απολύσεων που, όπως καταγγέλλουν, δέχονται τους τελευταίους μήνες.

Αποκλεισμένος από τους οδηγούς των λεωφορείων παραμένει ο σταθμός των ΚΤΕΛ στον Κηφισό. Ωστόσο οι επιβάτες εξυπηρετούνται από λεωφορεία που βρίσκονται εκτός του σταθμού.

Έτσι οι επιβάτες επιβιβάζονται σε αυτά, παρουσία αστυνομικών δυνάμεων, και κατευθύνονται

προς τον προορισμό τους.

Στο μεταξύ γύρω στις 11.00 το πρωί ένταση επικράτησε στο σταθμό μεταξύ οδηγών και ιδιοκτητών, καθώς επιχειρήθηκε να αναχωρήσουν δύο δρομολόγια για Πελοπόννησο, από την πίσω πύλη του σταθμού.

Ωστόσο, κανονικά εκτελούνται τα δρομολόγια των λεωφορείων για όλους τους προορισμούς, σε όλα τα ΚΤΕΛ της Πελοποννήσου, παρά το γεγονός ότι συμμετέχουν στην απεργία οι οδηγοί και οι εισπράκτορες. Η απεργία δεν έχει επηρεάσει τα ΚΤΕΛ Αρκαδίας, Λακωνίας, Μεσσηνίας, Αργολίδας και Κορινθίας καθόλου, αφού οι μέτοχοι των λεωφορείων έχουν πάρει το τιμόνι κι οδηγούν τα λεωφορεία τους.

Χωρίς προβλήματα πραγματοποιούνται τα δρομολόγια των λεωφορείων από τα ΚΤΕΛ «Μακεδονία» και το επιβατικό κοινό αναχωρεί δίχως ταλαιπωρία για τον προορισμό του. Όπως δήλωσε στο ΑΜΠΕ ο πρόεδρος του υπεραστικού σταθμού ΚΤΕΛ «Μακεδονία», Χρήστος Λιούπας, οι περισσότεροι ιδιοκτήτες των υπεραστικών λεωφορείων είναι και οι οδηγοί των οχημάτων τους και δεν συμμετέχουν στη σημερινή 24ωρη απεργιακή κινητοποίηση.

Κανονικά διεξάγονται και τα δρομολόγια από τα ΚΤΕΛ Λιοσίων, καθώς σύμφωνα με την αστυνομία δεν έκλεισε καθόλου ο σταθμός, αλλά ούτε και σημειωθήκαν επεισόδια. «Στον σταθμό Λιοσίων δεν υπάρχει πρόβλημα και ο κόσμος μπορεί να ταξιδέψει χωρίς το παραμικρό εμπόδιο. Υπάρχει προσέλευση επιβατών που εξυπηρετείται από το πρωί» δήλωσε στο ΑΜΠΕ μέσα από τον σταθμό Λιοσίων, ο πρόεδρος των ΚΤΕΛ Ευρυτανίας, Σπύρος Σταμούλης.

Keywords
Τυχαία Θέματα