Α.Παπαδοπούλου: Αποστάσεις Κομισιόν από την «άνιση μεταχείριση» κουρεμένων καταθετών

12:00 7/8/2013 - Πηγή: OnlyCY

Αποστάσεις τηρεί η Κομισιόν από τα σοβαρά προβλήματα που προκαλεί το κούρεμα στις καταθέσεις και συγκεκριμένα από τις αντιδράσεις που προκαλεί η άνιση μεταχείριση των καταθετών, αναφέρει η Ευρωβουλευτής Αντιγόνη Παπαδοπούλου.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, η Ευρωβουλευτής του ΔΗΚΟ και της Ομάδας των Σοσιαλιστών έθεσε τις σοβαρές επιπτώσεις του «κουρέματος» ενώπιον του Επιτρόπου Όλι Ρεν.

Προστίθεται ότι ο Ευρωπαίος Επίτροπος «περιορίστηκε να

αναφέρει πως οι προβληματισμοί σχετικά με την ίση μεταχείριση πολιτών σε σχέση με δράσεις των κυπριακών Αρχών πρέπει να απευθύνονται στις αρμόδιες Αρχές στην Κύπρο, οι οποίες ανέλαβαν τις εν λόγω δράσεις».

Στο σχετικό ερώτημα που υπέβαλε, η κ. Παπαδοπούλου καλεί την Ευρωπαϊκή Επιτροπή να τοποθετηθεί κατά πόσο ο τρόπος με τον οποίο εφαρμόστηκε το κούρεμα δημιουργεί ζητήματα ίσης μεταχείρισης μεταξύ των καταθετών και αν η απόφαση για το κούρεμα και ο τρόπος με τον οποίο εφαρμόστηκε, είναι συμβατά με τις πολιτικές και τις αρχές της ΕΕ.

Επίσης, η Κύπρια Ευρωβουλευτής ζητά να πληροφορηθεί τι προτίθεται να πράξει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή για να εξασφαλίσει ότι οι πολίτες που θίγονται από το κούρεμα θα αντιμετωπιστούν τελικά κατά τρόπο ισότιμο.

Αναφέρεται τέλος ότι η κ. Παπαδοπούλου επικαλέστηκε την προσωρινή Έκθεση της Επιτροπής των διεθνούς φήμης εμπειρογνωμόνων, στην οποία η Κεντρική Τράπεζα είχε αναθέσει να εξετάσει τις διάφορες πτυχές του τραπεζικού τομέα της Κύπρου.

Στην Έκθεση αναφερόταν, μεταξύ άλλων, πως «ο επιλεκτικός τρόπος με τον οποίο εφαρμόστηκε το κούρεμα δημιουργεί ζητήματα ισοτιμίας, αφού οι καταθέτες στα υποκαταστήματα του εξωτερικού, εξαιρέθηκαν του κουρέματος», καταλήγει η ανακοίνωση.

Keywords
Τυχαία Θέματα