Απαντήσεις από την Κυβέρνηση και το ΥΠΑΜ για την ΕΦ ζητά το ΚΣ ΕΔΕΚ

14:14 30/12/2013 - Πηγή: OnlyCY

Νάρκη στα θεμέλια της Εθνικής Φρουράς συνιστά η ύπαρξη παραεπιτελείου εάν και εφόσον αληθεύουν οι σχετικές πληροφορίες που δημοσιεύονται στον Τύπο, δήλωσε σήμερα ο Γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΣ ΕΔΕΚ Δημήτρης Παπαδάκης.

Μιλώντας σε δημοσιογραφική διάσκεψη, ο κ. Παπαδάκης διερωτήθηκε «ποια είναι η θέση του αρμοδίου Υπουργείου Άμυνας και ευρύτερα της Κυβέρνησης αναφορικά με αυτές τις πληροφορίες, οι οποίες αν αληθεύουν, συνιστούν νάρκη στα θεμέλια του Σώματος που είναι ταγμένο να προασπίζει την άμυνα της Κυπριακής Δημοκρατίας;».

Ο κ. Παπαδάκης

εξέφρασε «ανησυχία για τα όσα δημοσιεύονται στον Τύπο για την ύπαρξη παραεπιτελείου στην Εθνική Φρουρά» και είπε ότι «αν πράγματι οι πληροφορίες περί σύγκρουσης ανωτάτων αξιωματικών της Εθνικής Φρουράς με τον Αρχηγό της Δύναμης, Στυλιανό Νάση, αληθεύουν, τότε είναι προφανές ότι δημιουργούνται τεράστιοι κίνδυνοι για τις αμυντικές δυνατότητες του τόπου».

Πρόσθεσε ότι «ως εκ τούτου εγείρονται αμείλικτα ερωτηματικά στα οποία καλείται άμεσα η Κυβέρνηση να δώσει απαντήσεις».

Ο κ. Παπαδάκης διερωτήθηκε κατά πόσον «αληθεύει ναι ή όχι ότι υπάρχει αντιπαράθεση, διελκυστίνδα και σύγκρουση μεταξύ αξιωματικών και του Αρχηγού της Εθνικής Φρουράς».

Έθεσε επίσης το ερώτημα εάν «αληθεύει ναι ή όχι ότι η απόφαση για συντήρηση των ρωσικών ελικοπτέρων, υπονομεύεται, αμφισβητείται, και επιδιώκεται η ακύρωσή της, από ομάδα αξιωματικών της Εθνικής Φρουράς;».

Keywords
Τυχαία Θέματα