Απαισιόδοξοι οι Γάλλοι καταναλωτές για το μέλλον

12:43 26/9/2012 - Πηγή: OnlyCY

Η γαλλική καταναλωτική εμπιστοσύνη υποχώρησε δύο μονάδες το Σεπτέμβριο από τον προηγούμενο μήνα, εν μέσω των ανησυχιών για αύξηση της ανεργίας και για το έλλειμμα του προϋπολογισμού, ανακοίνωσε την Τετάρτη η Στατιστική Υπηρεσία της Γαλλίας.

Ο δείκτης καταναλωτικής εμπιστοσύνης υποχώρησε στις 85 μονάδες, από 87 τον Ιούλιο και 90 τον Ιούνιο, σύμφωνα με τα στοιχεία που δημοσίευσε η INSEE. Γενικά, η εμπιστοσύνη των καταναλωτών είναι υψηλή όταν η ανεργία είναι χαμηλή. Η Στατιστική Υπηρεσία αναφέρει ότι οι καταναλωτές είναι

«σαφώς απαισιόδοξοι… για το μέλλον”.

Σε μια περαιτέρω απαισιόδοξη εικόνα, ο Υπουργός Εργασίας Michel Sapin δήλωσε την Τετάρτη ότι η ανεργία έχει παραβιάσει τον συμβολικό αριθμό των τριών εκατομμυρίων ανέργων, φθάνοντας περίπου στο 10%. “Ναι, είναι άσχημο, είναι πολύ άσχημο”, είπε στο τηλεοπτικό κανάλι “France 2″, προσθέτοντας ότι αυτό “εξηγεί την πολλή απελπισία”.

Σύμφωνα με τη συμφωνία των ηγετών της Ευρωζώνης στις αρχές του έτους, η Γαλλία έχει δεσμευθεί να μειώσει το μέγεθος του ελλείμματος της από περίπου 4,5% του Ακαθάριστου Εγχώριου Προϊόντος (ΑΕΠ) το τρέχον έτος σε 3,0% το 2013 και να εξισορροπήσει τον προϋπολογισμό μέχρι το 2017.
Ο Γάλλος Πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ, ο οποίος ανέλαβε την εξουσία τον Μάρτιο, παρουσιάζει τον πρώτο προϋπολογισμό του την Παρασκευή, ο οποίος στοχεύει στη δημιουργία 30 δισεκατομμυρίων ευρώ μέσω νέων φόρων και εξοικονομήσεων πόρων για κάλυψη του ελλείμματος του προϋπολογισμού και για επανεκκίνηση της παραπαίουσας γαλλικής οικονομίας.

Keywords
Τυχαία Θέματα