Άντρος Κυπριανού: Στήριξη από το Ευρωκοινοβούλιο για το κυπριακό πρόβλημα

19:32 25/2/2014 - Πηγή: OnlyCY


Τη στήριξη των ευρωομάδων της Αριστεράς, των Πρασίνων, των Φιλελευθέρων και των Σοσιαλιστών στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, ώστε να έχουν θετική κατάληξη ,οι διαπραγματεύσεις που ξανάρχισαν, για την επίλυση του κυπριακού προβλήματος, ζήτησε ο Γενικός Γραμματέας του ΑΚΕΛ Ανδρος Κυπριανού σήμερα στο Στρασβούργο.

Ο Γενικός Γραμματέας του ΑΚΕΛ, συναντήθηκε μέχρι στιγμής με την Γκάμπι

Τσίμμερ, Πρόεδρο της Ενωμένης Ευρωπαϊκής Αριστεράς, τον Χάννες Σβόποντα, Πρόεδρο της Ομάδας των Σοσιαλιστών και Δημοκρατών και τον Άντριου Ντάφ, Ευρωβουλευτή της Ομάδας των Φιλελευθέρων.
Αργότερα σήμερα, θα συναντηθεί με τον Πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Μάρτιν Σιουλτζ, ενώ θα μιλήσει και στην Ολομέλεια της ευρωομάδας της Αριστεράς.

Στις συνομιλίες του ο Γενικός Γραμματέας του ΑΚΕΛ, είπε ότι θα πρέπει να στραφεί η προσπάθεια των Ευρωπαίων πολιτικών προς την κατεύθυνση του να πειστεί η Τουρκία και η τουρκοκυπριακή ηγεσία να συνεργαστούν στα συμφωνημένα πλαίσια με στόχο την εξεύρεση δίκαιης, λειτουργικής και βιώσιμης λύσης.

Ταυτόχρονα, ζήτησε όπως αποφευχθούν οι όποιες ενέργειες από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο που ενδέχεται να προκαλέσουν προβλήματα στην όλη προσπάθεια που βρίσκεται σε εξέλιξη.

Ενημέρωσε επίσης για τις αρνητικές επιπτώσεις, όπως είπε, που έχουν στον κυπριακό λαό οι αποφάσεις του Eurogroup και της Κυβέρνησης Αναστασιάδη. Ανέφερε ότι η υλοποίηση των προνοιών του Μνημονίου προκαλεί τεράστια προβλήματα στην κυπριακή οικονομία και στον κυπριακό λαό και δεν πρέπει να αφεθεί η υλοποίηση του Μνημονίου δίχως αντιδράσεις.

Ανέφερε ότι στις συνθήκες της οικονομικής κρίσης τα κέρδη για το 2013 έχουν αυξηθεί από 3,5 δις σε 4,2 δις ενώ για το 2014 αναμένεται να φτάσουν στο ψηλότερο επίπεδο της τελευταίας εικοσαετίας. Την ίδια στιγμή, οι μισθοί μειώθηκαν σε επικίνδυνο βαθμό φτάνοντας τα 300 ευρώ μηνιαίως, είπε ο ΓΓ του ΑΚΕΛ.

Keywords
Τυχαία Θέματα