Αντίθετο με την ενοποιημένη φορολογική βάση στην ΕΕ το ΑΚΕΛ

19:27 24/4/2012 - Πηγή: OnlyCY

Διαμετρικά αντίθετο με τη θέση που προωθούν Γερμανία και Γαλλία ως προς την ενοποιημένη φορολογική βάση μεταξύ των κρατών-μελών της ΕΕ είναι το ΑΚΕΛ και γι αυτό οι ευρωβουλευτές του ΑΚΕΛ-Αριστερά-Νέες Δυνάμεις καταψήφισαν την τροπολογία στο Ευρωκοινοβούλιο.

Αυτό αναφέρει σε ανακοίνωση που εξέδωσε σήμερα το ΑΚΕΛ

σε σχέση με την ψηφοφορία στην Ολομέλεια του Ευρωκοινοβουλίου σχετικά με την ενοποιημένη φορολογική βάση μεταξύ των κρατών μελών της ΕΕ.

Αυτή η θέση, αναφέρει, υποχρεώνει τα κράτη μέλη να μεταφέρουν μια αρμοδιότητα τους στην ΕΕ και να αυξήσουν τον εταιρικό φόρο. Στην Κύπρο με τέτοια θέση θα άλλαζε σε αρνητική κατεύθυνση το οικονομικό σκηνικό, εκτιμά το ΑΚΕΛ και είναι γι αυτούς τους λόγους, αναφέρει, που διαφωνεί και καταψήφισε την πρόταση όταν τέθηκε στο Ευρωκοινοβούλιο.

«Είμαστε υπέρ της φορολόγησης των χρηματοπιστωτικών συναλλαγών αλλά όχι για να επωφελείται η ΕΕ, αλλά προς όφελος του λαού έκαστου κράτους και με ευθύνη των κυβερνήσεων τους σε τοπικό επίπεδο», προσθέτει.

Οι Ευρωβουλευτές του ΑΚΕΛ-Αριστερά-Νέες Δυνάμεις, καταλήγει η ανακοίνωση, έχουν προβεί σε ηλεκτρονική διόρθωση ψήφου ως προς τροπολογία που υποστήριζε την αύξηση μέσω ΕΕ του εταιρικού φόρου, φυσικά καταψηφίζοντας την.

Keywords
Τυχαία Θέματα