Αντίθεση ΠΟΕΔ στην απαγόρευση της πλήρωσης κενών θέσεων

19:41 19/4/2013 - Πηγή: OnlyCY

Αντίθεση εκφράζει η ΠΟΕΔ στην ψήφιση, κατά τη χτεσινή συνεδρία της Βουλής και με τις θετικές ψήφους όλων των κομμάτων εκτός από το ΑΚΕΛ που τήρησε αποχή, της Πρότασης Νόμου που κατατέθηκε από την Κοινοβουλευτική Ομάδα του Δημοκρατικού Συναγερμού, με στόχο την απαγόρευση της πλήρωσης των κενών θέσεων στον ευρύτερο Δημόσιο Τομέα, περιλαμβανομένης της εκπαίδευσης.

Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή της, η ΠΟΕΔ θεωρεί τη συγκεκριμένη ενέργεια της Βουλής,

να προχωρήσει στη λήψη της συγκεκριμένης απόφασης χωρίς το υπό ρύθμιση ζήτημα να έχει αποτελέσει, προηγούμενα, αντικείμενο διαβούλευσης στα πλαίσια του υφιστάμενου συστήματος κοινωνικού διαλόγου, ότι έρχεται σε αντίθεση με το Νόμο και, για άλλη μια φορά, καταστρατηγεί τα εργατικά θέσμια, ενώ πλήττει ουσιαστικά το ζωτικό τομέα της Εκπαίδευσης, για τον οποίο επανειλημμένα δηλώθηκε από επίσημα χείλη ότι θα κρατηθεί έξω από την οικονομική κρίση.

«Είναι φανερό πως, με την αναστολή της πλήρωσης των θέσεων, που αποφασίστηκε, σ’ ό,τι αφορά τουλάχιστο το χώρο της Δημόσιας Εκπαίδευσης, λόγω και της παγοποίησης των μισθών, δεν επιτυγχάνεται οποιοδήποτε ουσιαστικό όφελος για τα δημόσια οικονομικά. Στην περίπτωση των θέσεων πρώτου διορισμού, καμιά, επίσης, επιβάρυνση δεν προκύπτει» αναφέρει η ΠΟΕΔ.

«Αντίθετα, τα σχολεία μας και η Εκπαίδευση, γενικότερα, επιδέχονται ισχυρούς τους αρνητικούς επηρεασμούς από την απόφαση αυτή, αφού πολλά από αυτά, και ιδιαίτερα στην Προδημοτική Εκπαίδευση, θα παραμένουν ακέφαλα, ενώ πλείστα όσα άλλα θα δυσλειτουργούν διοικητικά» συμπληρώνει.

Αναφέρει τέλος ότι με τη μη πλήρωση των κενών θέσεων, ένας αριθμός εργαζομένων στο χώρο της Εκπαίδευσης οδηγούνται στην ανεργία, τη στιγμή που πρόσφατα, μόλις, υιοθετήθηκε από την Κυβέρνηση η αποκοπή ποσοστού στους μισθούς για την αποτροπή μιας τέτοιας εξέλιξης.

Keywords
Τυχαία Θέματα