Αντίθεση ΕΔΕΚ στην διοργάνωση συνεδρίου ETUCE στα κατεχόμενα

13:05 17/4/2013 - Πηγή: OnlyCY

Την πλήρη αντίθεση και την καταδίκη της ΕΔΕΚ για την παράνομη διοργάνωση συνεδρίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης Εκπαιδευτικών οργανώσεων (ETUCE) στα κατεχόμενα στο ελληνοκυπριακής ιδιοκτησίας ξενοδοχείο Salamis Bay, εξέφρασε ο Βουλευτής και μέλος της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Παιδείας, Γιώργος Βαρνάβα.

Μετά την πρώτη αποτυχημένη απόπειρα για σύγκληση του εν λόγω συνεδρίου το περασμένο φθινόπωρο,

είπε ο κ. Βαρνάβα, ο Γερμανός Πρόεδρος της ETUCE, Martin Romer έχει επανεξαγγείλει την διοργάνωση του συνεδρίου τον ερχόμενο Μάιο.

«Το γεγονός και μόνο ότι το συνέδριο αυτό θα γίνει στην κατεχόμενη Κύπρο από ένα Ευρωπαϊκό Οργανισμό είναι απαράδεκτο και το ότι το συνέδριο αυτό θα γίνει σε ξενοδοχείο ελληνοκυπριακής ιδιοκτησίας είναι παράνομο. Αναμέναμε από την Παγκύπρια Οργάνωση Ελλήνων Διδασκάλων (ΠΟΕΔ) να αντιδράσει άμεσα για την ακύρωση του συγκεκριμένου συνεδρίου αντί η ίδια να συζητά την συμμετοχή της σε αυτό».

Εκ μέρους της ΕΔΕΚ ο Γιώργος Βαρνάβα κάλεσε άμεσα το Υπουργείο Εξωτερικών να προβεί στα ανάλογα διαβήματα όπως επίσης και την ΠΟΕΔ να αντιδράσει άμεσα ώστε να ακυρωθεί το ήδη προγραμματισμένο συνέδριο. Ανακοίνωσε επίσης ότι ενέγραψε θέμα στην Κοινοβουλευτική Επιτροπή Παιδείας και κάλεσε τον Πρόεδρό της να το θέσει άμεσα προς συζήτηση.

Ερωτηθείς εάν η ΠΟΕΔ συμμετάσχει στο συνέδριο αυτό, ο κ. Βαρνάβα ανέφερε ότι συνομίλησε τηλεφωνικά με τον Πρόεδρο της εκπαιδευτικής οργάνωσης ρωτώντας τον κατά πόσο σκέφτονται να συμμετάσχουν. Η απάντηση, είπε ο κ. Βαρνάβα, που έλαβε ήταν ότι υπάρχει το θέμα προς συζήτηση ενώπιον του ΔΣ.

Κατόπιν σχετικής ερώτησης, ανέφερε ότι ο Ευρωβουλευτής της ΕΔΕΚ, Σοφοκλής Σοφοκλέους έχει θέσει το θέμα στο Ευρωκοινοβούλιο για συζήτησή του στην Ολομέλεια του σώματος και το αναμένουν.

Ρυθμιστής Ηλεκτρονικών Επικοινωνιών

———————————————

Είναι πολύ καλά γνωστό ότι η Cyta θα παραχωρήσει δωρεάν τέλη στους συνδρομητές της ώστε να βοηθήσει τους πολίτες ν’ ανταποκριθούν στις ανάγκες, ανέφερε ο Βουλευτής ΕΔΕΚ, λέγοντας ότι ο Ρυθμιστής Ηλεκτρονικών Επικοινωνιών έφερε αντίθεση σε αυτό.

Την περασμένη Πέμπτη το θέμα, είπε, τέθηκε στην Επιτροπή Εμπορίου και δύο από τις τρεις ιδιωτικές εταιρείες, ανέφερε, ήρθαν σε συνεννόηση με την Cyta ώστε μεταξύ τους να μην υπάρχει χρέωση τέλους. Τρίτη ιδιωτική εταιρεία δεν συμφώνησε, παρατήρησε. Ο Ρυθμιστής έστειλε επιστολή στην Cyta ζητά όπως παραχωρήσει δωρεάν τις υπηρεσίες της στον τρίτο ιδιώτη, αλλά αυτή να προχωρήσει και να πληρώσει τις υπηρεσίες που θα της παρέχει, αφού δεν συμφώνησε ο τρίτος ιδιώτης μεταξύ των δύο ιδιωτικών εταιρειών και της Cyta. «Το ποσό αυτό κυμαίνεται περίπου στο μισό εκ για ένα μήνα».

Σε καιρό κρίσης που ο κόσμος ζει δύσκολες στιγμές, συνέχισε ο κ. Βαρνάβα, ο Ρυθμιστής θα πρέπει να μην είναι τόσο σκληρός σε σχέση με τις προθέσεις της Cyta να παραχωρήσει στον λαό ακόμη πιο φτηνές ή και δωρεάν υπηρεσίες. Γι’ αυτό το λόγο, είπε, τον καλεί να επανεξετάσει το θέμα της επιστολής που απεύθυνε στην Cyta και να της επιτρέψει να προχωρήσει στην παραχώρηση φθηνότερων υπηρεσιών.

Σήμερα, είπε, επικοινώνησε τηλεφωνικά με τον Γενικό Διευθυντή της Cyta και υπάρχει πρόθεση από πλευρά της να παραχωρήσει φθηνότερες υπηρεσίες, αλλά ο Ρυθμιστής προβάλλει εμπόδια επικαλούμενος τις αρμοδιότητές του.

Keywords
Τυχαία Θέματα