Αντιδράσεις των κομμάτων στις προτάσεις της κυβέρνησης

11:03 5/10/2012 - Πηγή: OnlyCY

Ο αναπληρωτής πρόεδρος της ΕΔΕΚ Μαρίνος Σιζόπουλος δήλωσε ότι στις αντιπροτάσεις της κυβέρνησης υπάρχουν μέτρα που κινούνται πρός την ορθή κατεύθυνση όπως το θέμα της Ατα, του δέκατου τρίτου, και της φορολόγησης κάποιων επιδομάτων.
Πρόσθεσε, ωστόσο, ότι οι προτάσεις χαρακτηρίζονται από προχειρότητα, δεν υπάρχουν τεκμηριωμένες απαντήσεις σε θέματα που θέτει η Τρόϊκα, και δεν γίνεται ανάλυση

των μέτρων που προτείνει η κυβέρνηση.

Ο κύριος Σιζόπουλος εξέφρασε την άποψη ότι με την αύξηση του ΦΠΑ, που προτείνει η κυβέρνηση, θα οδηγήσει σε μείωση της κατανάλωσης και κατ’ επέκταση σε μείωση των εσόδων του κράτους.
Αντίθετα ο βουλευτής του ΑΚΕΛ Γιάννος Λαμάρης, χαρακτήρισε δίκαιο και ισορροπημένο το πακέτο των αντιπροτάσεων.
Η κυβέρνηση, είπε, αντιπροτείνει ισόποσες προσεγγίσεις με πιό δίκαιο τρόπο.
Επέκρινε, επίσης, τον Δησύ και το Δήκο, ότι ελαφρά τη καρδία, όπως είπε, θεωρούν ότι τα προβλήματα θα λυθούν με το νεοφιλελεύθερο μοντέλο που έφερε τη σημερινή κρίση.
Με τις εισηγήσεις τους, είπε, πάνε και πέραν των προτάσεων της Τρόϊκας.
Εμείς, πρόσθεσε ο κύριος Λαμάρης, δεν πιστεύουμε ότι αν συρρικνώσουμε το εισόδημα του απλού πολίτη, αν οδηγήσουμε και άλλους νέους στην ανεργία και αν ξεπουλήσουμε τον πλούτο που δημιουργήσαμε στους ημικρατικούς οργανισμούς, θα βγάλουμε την Κύπρο από την κρίση.
Είπε, επίσης, ότι οι προτάσεις της κυβέρνησης είναι προς την ορθή κατεύθυνση και στο πλαίσιο των θέσεων του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, με την έννοια ότι τα μέτρα της Τρόικας που εφαρμόστηκαν σε άλλες χώρες, οδήγησαν σε περαιτέρω ύφεση.

Keywords
Τυχαία Θέματα