Αντιδράσεις στη Λεμεσό κατά επιβολής απαγορεύσεων για κινητές καντίνες

15:30 12/2/2014 - Πηγή: OnlyCY

Ανάστατοι δηλώνουν οι πλανόδιοι πωλητές μετά την απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Λεμεσού να απαγορεύσει τη λειτουργία κινητών καντίνων σε στατικά σημεία, εντός δεκαπέντε ημερών, με κίνδυνο, όπως καταγγέλλουν, να μείνουν άνεργοι και ν` αδυνατούν να συντηρήσουν τις οικογένειες τους.

Τις ανησυχίες του Συνδέσμου Πλανόδιων Πωλητών Κινητών Καντίνων ανέλαβε να μεταφέρει στις δημοτικές ομάδες και στα κόμματα τους, ο ΓΓ της ΠΟΒΕΚ Κυριάκος Μουστάκας, ο οποίος το πρωί είχε μια πρώτη συνάντηση με τον Επαρχιακό Γραμματέα του ΔΗΣΥ Λεμεσού, Νίκο Σύκα.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, ο

εκπρόσωπος της ΠΟΒΕΚ ενημερώθηκε για την πρωτοβουλία της δημοτικής ομάδας του ΔΗΣΥ να ζητήσει αναβολή της προγραμματισμένης για σήμερα συζήτησης του θέματος, ώστε να υπάρξει χρόνος για διάλογο με τους επηρεαζομένους και εξεύρεση της καλύτερης υπό τις περιστάσεις λύσης, στη βάση στοχευμένης πολιτική.

Ο κ. Μουστάκας εξήγησε ότι δεν είναι δυνατόν να βάλουν λουκέτο και οι 150 περίπου πλανόδιοι πωλητές που λειτουργούν στη Λεμεσό – αρκετοί από τους οποίους βρίσκονται στο επάγγελμα για χρόνια και τηρούν όλες τις προβλεπόμενες οδηγίες και τους υγειονομικούς κανονισμούς – επειδή κάποιοι παρανομούν, είτε σε ό,τι αφορά στους χώρους που λειτουργούν, είτε για τις προδιαγραφές των οχημάτων τους.

Υπενθύμισε ότι, στο πλαίσιο ένταξης στην ΕΕ, οι πλείστοι πλανόδιοι πωλητές αναγκάστηκαν να επωμιστούν σημαντικό χρηματικό κόστος, μέσω δανεισμού από τράπεζες, για να μπορέσουν να προσαρμόσουν τις καντίνες τους σύμφωνα με τα ευρωπαϊκά πρότυπα, καταβάλλοντας παράλληλα όλες τις προβλεπόμενες από το νόμο φορολογίες.

Οι συναντήσεις του εκπροσώπου της ΠΟΒΕΚ με επικεφαλής δημοτικών ομάδων ή και επαρχιακών επιτροπών κομμάτων θα συνεχιστούν, σε μια προσπάθεια να επιλυθεί το ζήτημα που προέκυψε, ενώ σε αντίθετη περίπτωση, ο Σύνδεσμος Πλανόδιων Πωλητών Κινητών Καντίνων έχει ήδη προειδοποιήσει με επιστολή του προς το Δήμαρχο και το Δημοτικό Συμβούλιο Λεμεσού, ότι θα προχωρήσει σε δυναμικές κινητοποιήσεις.

Keywords
Τυχαία Θέματα