Άνοιξε και πάλι τις πόρτες του ο ζωολογικός κήπος Λεμεσού

16:02 1/6/2012 - Πηγή: OnlyCY

Μετά από δυο χρόνια σκληρής δουλειάς και προετοιμασίας, άνοιξε σήμερα τις πύλες του ο πλήρως ανακαινισμένος ζωολογικός κήπος της Λεμεσού, ο οποίος φιλοξενεί 90 περίπου είδη ζώων, πουλιών και ερπετών από όλο τον κόσμο.

Την ικανοποίηση του από την παράδοση του έργου στους δημότες, εξέφρασε ο Δήμαρχος Λεμεσού Ανδρέας Χρίστου, υπενθυμίζοντας ότι το κόστος των 1,5 εκατομμυρίων ευρώ που χρειάστηκε για την αναβάθμιση αυτή, καλύφθηκε στην πλειοψηφία του από χορηγίες εταιρειών, τραπεζών,

δημόσιων οργανισμών αλλά και πολιτών.

”Νιώθουμε δικαιωμένοι γιατί μας εμπιστεύτηκαν πολλοί και τα στελέχη του Δήμου εργάστηκαν με αυταπάρνηση γι αυτό που βλέπουμε σήμερα”, είπε ο κ. Χρίστου, προσθέτοντας ότι υπάρχει ενδιαφέρον για ”υιοθέτηση” ζώων από εταιρείες, οργανισμούς ή απλούς δημότες, οι οποίοι είναι πρόθυμοι να καλύψουν τα βασικά έξοδα συντήρησης τους.

Ο σύγχρονος ζωολογικός κήπος της Λεμεσού είναι εναρμονισμένος με τις ευρωπαϊκές οδηγίες και παρέχει τις καλύτερες δυνατές συνθήκες διαβίωσης των ειδών που φιλοξενεί και δυνατότητες εύκολης πρόσβασης και άνετης παρατήρησης των ζώων και των πτηνών.

Keywords
Τυχαία Θέματα