Ανοίγει η ΕΡΤ – Διευκρινήσεις από το ΣτΕ για την απόφαση

21:50 17/6/2013 - Πηγή: OnlyCY

Είδηση 23.07: Διευκρινίσεις από το ΣτΕ για την απόφαση που αφορά τη λειτουργία της ΕΡΤ

Διευκρινίσεις σχετικά με την απόφαση του ΣτΕ περί την ΕΡΤ, παρείχε ο πρόεδρος του Συμβουλίου, Κ. Μενουδάκος.

Σύμφωνα με αυτές, η ΕΡΤ στο σύνολό της (ΝΕΤ, ΕΤ1, ΕΤ3,

ραδιόφωνο κ.λπ.) θα λειτουργήσει ως έχει και θα ορισθεί διαχειριστής, ο οποίος θα φέρει τις αρμοδιότητες, που είχε η παλαιά διοίκηση της επιχείρησης.

Ο διαχειριστής μπορεί κατά την κρίση του και τις ανάγκες, που θα υπάρξουν, να διατηρήσει το υπάρχον προσωπικό ή να το απολύσει όλο, ή εν μέρει.

Επιπλέον, πρέπει να συσταθεί δημόσιος ραδιοτηλεοπτικός φορέας, που θα υπηρετεί το δημόσιο συμφέρον (δηλαδή, δεν μπορεί να είναι ιδιωτική εταιρεία) όπως προβλέπει η από 11.6.2013 κοινή υπουργική απόφαση.

Αντίθετα, η προσωρινή διαταγή του κ. Μενουδάκου δεν περιλαμβάνει τα μουσικά σύνολα και τις συμφωνικές ορχήστρες της ΕΡΤ, καθώς και την έκδοση του εβδομαδιαίου περιοδικού «Ραδιοτηλεόραση».

Όπως έγινε εξάλλου γνωστό, εκ μέρους του Δημοσίου δεν αναμένεται κατάθεση αίτησης αναστολής της προσωρινής διαταγής του κ. Μενουδάκου.

Είδηση 21.40: - Το Συμβούλιο της Επικρατείας αποφάσισε όπως η ΕΡΤ επαναλειτουργήσει μέχρι να δημιουργηθεί ο νέος φορέας.

Την επαναλειτουργία της ΕΡΤ μέχρι τη σύσταση του νέου φορέα που θα την αντικαταστήσει αποφάσισε το Συμβούλιο της Επικρατείας στην Ελλάδα. Η απόφαση διατάσσει την αναστολή εκτέλεσης της κοινής υπουργικής απόφασης αποκλειστικά ως προς το μέρος της με το οποίο προβλέπεται η διακοπή της μετάδοσης ραδιοτηλεοπτικών εκπομπών και η λειτουργία διαδικτυακών ιστοτόπων της ΕΡΤ και το ότι οι συχνότητες της ΕΡΤ παραμένουν ανενεργές.Σύμφωνα με την απόφαση δίνεται εντολή να ληφθούν οργανωτικά μέτρα από τον Έλληνα Υπουργό Οικονομικών, Ι. Στουρνάρα, και τον Υφυπουργό στον Πρωθυπουργό, Σίμο Κεδίκογλου, ώστε να συνεχίσει η μετάδοση των ραδιοτηλεοπτικών εκπομπών και τη λειτουργία διαδικτυακών ιστοτόπων από δημόσιο ραδιοτηλεοπτικό φορέα για το χρονικό διάστημα έως τη σύσταση και λειτουργία νέου φορέα, που θα υπηρετεί το δημόσιο συμφέρον, όπως προβλέπει η επίμαχη από 11.6.2013 κοινή υπουργική απόφαση.Η συγκεκριμένη απόφαση αποτελεί προσωρινή διαταγή, καθώς η εκδίκαση της κύριας προσφυγής έχει οριστεί για το Σεπτέμβριο.Η απόφαση μπορεί να αποτελέσει διέξοδο και να παρατείνει τη ζωή της τρικομματικής ελληνικής κυβέρνησης, καθώς λύνει το θέμα της αναδιάρθρωσης της ΕΡΤ, κρατώντας την ανοιχτή μέχρι να κλείσει και να αντικατασταθεί από ένα νέο φορέα, σύμφωνο με την απόφαση που οδήγησε στο κλείσιμο της.Σημειώνεται ότι αυτή την ώρα συνεχίζεται η συνάντηση των πολιτικών αρχηγών, του Προέδρου του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελου Βενιζέλου και του Προέδρου της ΔΗΜΑΡ Φώτη Κουβέλη, υπό τον Έλληνα Πρωθυπουργό, Αντώνη Σαμαρά, με αφορμή το θέμα της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης και τη λειτουργία της κυβέρνησης.

Keywords
Τυχαία Θέματα