Ανησυχία Οικολόγων για κυπριακές τράπεζες από απομείωση ελληνικού χρέους

14:33 13/5/2012 - Πηγή: OnlyCY

Ανησυχία και προβληματισμό εξέφρασε σήμερα η ΓΓ του Κινήματος Οικολόγων Ιωάννα Παναγιώτου για τις συνέπειες της απομείωσης του ελληνικού χρέους στις κυπριακές τράπεζες.

Στο πλαίσιο δηλώσεων της από τη Λεμεσό η ΓΓ των Οικολόγων σχολιάζοντας τη διαβεβαίωση του Προέδρου της Δημοκρατίας Δημήτρης Χριστόφιας ότι η Κυβέρνηση θα εξαντλήσει κάθε δυνατότητα ώστε ο τραπεζικός τομέας να διατηρήσει την ευρωστία του για το καλό όλων, αναφερόμενος στην ανάγκη για διεξαγωγή έρευνας για να δούμε πως φτάσαμε ως εδώ και ποια μέτρα

να ληφθούν, η κ. Παναγιώτου ανέφερε ότι «το Κίνημα Οικολόγων από τον προηγούμενο Φεβρουάριο ζητούσε να διεξαχθεί ανεξάρτητη έρευνα για τις ευθύνες (όποιους και εάν αφορούν) για την κατάσταση της εξάρτησης των Κυπριακών τραπεζών από τα Ελληνικά ομόλογα και για τις υπέρογκες αμοιβές των στελεχών των τραπεζών».

«Κατά την άποψη μας η έρευνα πρέπει να διεξαχθεί άμεσα από ανεξάρτητη επιτροπή και να αναδειχθούν οι ευθύνες ΟΛΩΝ πριν καλεστεί το δημόσιο, κατ’ επέκταση οι πολίτες, να πληρώσουν τα σπασμένα,» είπε.

Η ΓΓ των Οικολόγων κάλεσε επίσης, τους αρμοδίους να μελετήσουν πιθανά μέτρα στήριξης των κυπριακών τραπεζών που να εξασφαλίζουν ότι δεν θα πληγούν οι καταθέτες, οι χρεώστες και η αγορά από κατασταλτικά μέτρα των τραπεζών και να εφαρμοστούν μέτρα ανάπτυξης και κοινωνικής πρόνοιας.

Keywords
Τυχαία Θέματα