Ανησυχεί το ΔΗΚΟ για την αύξηση της ανεργίας

17:54 1/2/2013 - Πηγή: OnlyCY

Την ανησυχία του για τη δραματική αύξηση του δείκτη της ανεργίας που πλήττει ιδιαίτερα τους νέους, “αλλά και από απερίσκεπτες ενέργειες και συμπεριφορές που θέτουν σε κίνδυνο την εργατική ειρήνη και την κοινωνική συναίνεση σε αυτές τις τόσο κρίσιμες ώρες για την κυπριακή οικονομία”, εκφράζει, σε ανακοίνωσή του, το ΔΗΚΟ.

“To ΔΗΚΟ ως η πολιτική δύναμη που εκφράζει τη μεσαία τάξη, έχοντας ως θεμέλια της κοινωνικοοικονομικής του πολιτικής

τις αρχές της κοινωνικής δικαιοσύνης, της κοινωνικής αλληλεγγύης και της κοινωνικής συνοχής, στέκει με υψηλό αίσθημα ευθύνης και με συνέπεια στις αρχές του ενώπιον των σκληρών δεδομένων που δημιουργεί στον τόπο μας η οικονομική κρίση”, προσθέτει.

Αναφέρει, επίσης, ότι το ταχύτερο δυνατό πρέπει να ολοκληρωθεί ο σχεδιασμός για την ανάκαμψη και την επανεκκίνηση της κυπριακής οικονομίας.

“Κάθε μέρα που περνά η κατάσταση δυσχεραίνει περισσότερο με αποτέλεσμα όλο και μεγαλύτερες ομάδες του πληθυσμού να γεύονται τη φτώχεια, την ανέχεια, τη δυσπραγία και τη δυστυχία. Η εργατική ειρήνη πρέπει να διαφυλαχθεί ως κόρη οφθαλμού και να αποφευχθούν ενέργειες που οδηγούν σε όξυνση των αντιπαραθέσεων των κοινωνικών εταίρων. Το ταχύτερο πρέπει να αντιμετωπιστεί η συνεχής και ραγδαία αύξηση της ανεργίας με βραχυπρόθεσμα και μακροπρόθεσμα σχέδια δράσης που θα επαναφέρουν την κυπριακή οικονομία σε πορεία ανάπτυξης, προσφέροντας περισσότερες θέσεις εργασίας”, συμπληρώνει.

Επαναλαμβάνει ότι η υπέρβαση της οικονομικής κρίσης είναι το πρώτιστο ζητούμενο. “Και η υπέρβαση της κρίσης προϋποθέτει εθνική συνεννόηση, πολιτική συναντίληψη, συναίνεση, σύνεση, αλλά και ολοκληρωμένο όραμα, ολοκληρωμένο σχέδιο και συλλογική προσπάθεια”, καταλήγει το ΔΗΚΟ, στην ανακοίνωσή του.

The post Ανησυχεί το ΔΗΚΟ για την αύξηση της ανεργίας appeared first on onlycy.com.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Ανησυχεί, ΔΗΚΟ,anisychei, diko