Αγγελίδης: Θα παράσχει κάθε βοήθεια στους ποινικούς ανακριτές η Αστυνομία

15:51 28/12/2012 - Πηγή: OnlyCY

Ο Εκπρόσωπος Τύπου της Αστυνομίας Ανδρέας Αγγελίδης ανέφερε σήμερα ότι η Αστυνομία θα παράσχει κάθε δυνατή βοήθεια στους ποινικούς ανακριτές που έχουν διοριστεί από την Ανεξάρτητη Αρχή Διερεύνησης Ισχυρισμών και Παραπόνων κατά της Αστυνομίας (ΑΑΔΙΠΑ) για διερεύνηση της «υπόθεσης Ξενοφώντος».

Όπως είναι γνωστό, ο Σάββας Ξενοφώντος τραυματίστηκε θανάσιμα από αστυνομικές σφαίρες κατά τη διάρκεια καταδίωξης του την παραμονή των Χριστουγέννων.

Σε δηλώσεις του, και αφού υπενθύμισε ότι με οδηγίες του Γενικού Εισαγγελέα έχουν διοριστεί από την ΑΑΔΙΠΑ

δύο ποινικές ανακριτές, οι οποίοι άρχισαν έρευνες και διερευνούν το περιστατικό σε συνεργασία και με τον Αξιωματικό που έχει διοριστεί να διεξαγάγει έρευνα για λογαριασμό της Αστυνομίας, ο κ. Αγγελίδης τόνισε ότι η Αστυνομία θα παράσχει κάθε δυνατή βοήθεια και ό,τι άλλο ζητηθεί από τους ποινικούς ανακριτές έτσι ώστε να ολοκληρωθεί η έρευνα που διεξάγουν.

Ερωτηθείς κατά πόσο μετά και από αυτή την εξέλιξη η έρευνα που διεξάγει ο Αξιωματικός της Αστυνομίας θα περιοριστεί στο πειθαρχικό κομμάτι, ο κ. Αγγελίδης ξεκαθάρισε ότι από την αρχή η εντολή που δόθηκε από τον Αρχηγό της Αστυνομίας ήταν όπως διεξαχθεί έρευνα για το περιστατικό, προσθέτοντας ότι δεν υπήρξε κάτι που να αφορά πειθαρχική έρευνα.

Keywords
Τυχαία Θέματα