Αναστέλλονται οι εργασίες Δικαστηρίου λόγω ακαταλληλότητας του κτιρίου

14:43 24/9/2012 - Πηγή: OnlyCY

Αναστέλλονται από σήμερα οι εργασίες του Οικογενειακού Δικαστηρίου και του Δικαστηρίου Εργατικών Διαφορών Λευκωσίας λόγω ακαταλληλότητας του κτιρίου.

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση,  οι εργασίες αναστέλλονται προκειμένου να διαφυλαχθεί η ασφάλεια των δικαστών, του προσωπικού, των δικηγόρων και του κοινού.

Στην ανακοίνωση προστίθεται ότι  το παλιό κτίριο του Ανωτάτου Δικαστηρίου στο οποίο στεγάζονται τώρα το Οικογενειακό Δικαστήριο και Δικαστήριο Εργατικών Διαφορών Λευκωσίας «περιγράφηκε σε έκθεση του Τμήματος Δημοσίων ΄Εργων ημερομηνίας 29.11.2010 ως ακατάλληλο».

Σημειώνεται ότι έγιναν επανειλημμένες υπενθυμίσεις για την ανάγκη μεταστέγασης των υπηρεσιών σε άλλο κτίριο μέχρι την αποκατάσταση και επιδιόρθωση του υφιστάμενου κτιρίου και ότι «μέχρι στιγμής δεν φαίνεται να έχουν ευοδωθεί οι ενέργειες που έγιναν».

«Γι’ αυτό το λόγο το Ανώτατο Δικαστήριο, στην προσπάθειά του να διαφυλάξει την ασφάλεια των δικαστών, του προσωπικού, των δικηγόρων και του κοινού, αποφάσισε όπως από σήμερα ανασταλούν οι εργασίες και η εκδίκαση των υποθέσεων των δύο πιο πάνω Δικαστηρίων μέχρι τη στέγασή τους σε ασφαλή υποστατικά», αναφέρει η ανακοίνωση.

Προστίθεται ότι έχουν δοθεί οδηγίες στους δικαστές και το προσωπικό «να μην εισέλθουν στο κτίριο προς αποφυγή τυχόν ατυχημάτων».

«Το Ανώτατο Δικαστήριο θα συνεχίσει τις προσπάθειές του για λύση του προβλήματος, αλλά κατ΄ ουδένα τρόπο δεν προτίθεται να θέσει σε κίνδυνο τη ζωή ή την ακεραιότητα λειτουργών της δικαιοσύνης ή του κοινού.   Οι υποθέσεις οι οποίες είναι ορισμένες για σήμερα ενώπιον των δύο Δικαστηρίων αναβάλλονται», καταλήγει η ανακοίνωση.

Keywords
Τυχαία Θέματα